Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Κέικ με ταχίνι και μέλι

Αυτή την συνταγή μου την έστειλε μια φίλη απο Κύπρο
δεν είναι οι φημισμένες ταχινόπιτες αλλά ενα υπέροχο κεικ
με γεύση πολύ κοντά στο μουστοκούλουρο.
Δεν έχει τίποτα οργανικό, πολύ υγιεινό και φουλ στο σίδηρο.
Δοκιμάστε το!!!!!!
DSC_3210-001
Υλικά
1 μικρό  βάζο ταχίνι
2 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλ. ζάχαρη μαύρη
2 κ.γλυκού μπείκιν
1 κ.γλυκού σόδα
1 κ.γλυκού κανέλα
1/2 κ.γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
2/3 φλ.τσαγιού μέλι
1/2 φλ.τσαγιου νερό χλιαρό
3/4 φλ.τσαγιού σταφίδες
1 φλ. τσαγιού καρύδια χονρεοκομμένα
1 κ.γλυκού ξύσμα απο πορτοκάλι
1/2 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
λιγό ταχίνι για το άλειμμα
Συνταγή
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 160 βαθμούς.
Βάζουμε στο κάδο του μιξέρ το μέλι, το ταχίνι, το νερό και τα χτυπάμε καλα,
DSC_3206-001
Χαμηλωνουμε ταχυτητα και προσθέτουμε ολα τα υλικά εκτος απο τις σταφίδες και τα καρύδια.
DSC_3207-001
Μόλις ομοιογενοιποιηθεί το μείγμα προσθέτουμε τα υπολοιπα ανακατευόντας με ένα κουτάλι.
DSC_3208
Με ένα πινέλο αλείφουμε ενα ορθογώνιο μικρο ταψί ή μια φόρμα με το υπόλοιπο ταχίνι.
DSC_3209-001
Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το ψήνουμε για 1και 25 λεπτα.
Το κείκ ειναί σχετικά υγρό μέσα, πριν το βγάλουμε το δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα.
DSC_3221
                         Καλη Επιτυχια!!!!!!
Υ.Γ. Δεν έβαλα τα καρύδια λογω των παιδιων για αυτό και δε θα τα δειτε στη φωτογραφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου