Αυτή την συνταγή μου την έστειλε μια φίλη απο Κύπρο
δεν είναι οι φημισμένες ταχινόπιτες αλλά ενα υπέροχο κεικ
με γεύση πολύ κοντά στο μουστοκούλουρο.
Δεν έχει τίποτα οργανικό, πολύ υγιεινό και φουλ στο σίδηρο.
Δοκιμάστε το!!!!!!
Υλικά
1 μικρό βάζο ταχίνι
2 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλ. ζάχαρη μαύρη
2 κ.γλυκού μπείκιν
1 κ.γλυκού σόδα
1 κ.γλυκού κανέλα
1/2 κ.γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
2/3 φλ.τσαγιού μέλι
1/2 φλ.τσαγιου νερό χλιαρό
3/4 φλ.τσαγιού σταφίδες
1 φλ. τσαγιού καρύδια χονρεοκομμένα
1 κ.γλυκού ξύσμα απο πορτοκάλι
1/2 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
λιγό ταχίνι για το άλειμμα
Συνταγή
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 160 βαθμούς.
Βάζουμε στο κάδο του μιξέρ το μέλι, το ταχίνι, το νερό και τα χτυπάμε καλα,
Χαμηλωνουμε ταχυτητα και προσθέτουμε ολα τα υλικά εκτος απο τις σταφίδες και τα καρύδια.
Μόλις ομοιογενοιποιηθεί το μείγμα προσθέτουμε τα υπολοιπα ανακατευόντας με ένα κουτάλι.
Με ένα πινέλο αλείφουμε ενα ορθογώνιο μικρο ταψί ή μια φόρμα με το υπόλοιπο ταχίνι.
Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το ψήνουμε για 1και 25 λεπτα.
Το κείκ ειναί σχετικά υγρό μέσα, πριν το βγάλουμε το δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα.
Καλη Επιτυχια!!!!!!
Υ.Γ. Δεν έβαλα τα καρύδια λογω των παιδιων για αυτό και δε θα τα δειτε στη φωτογραφία.
δεν είναι οι φημισμένες ταχινόπιτες αλλά ενα υπέροχο κεικ
με γεύση πολύ κοντά στο μουστοκούλουρο.
Δεν έχει τίποτα οργανικό, πολύ υγιεινό και φουλ στο σίδηρο.
Δοκιμάστε το!!!!!!
Υλικά
1 μικρό βάζο ταχίνι
2 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλ. ζάχαρη μαύρη
2 κ.γλυκού μπείκιν
1 κ.γλυκού σόδα
1 κ.γλυκού κανέλα
1/2 κ.γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
2/3 φλ.τσαγιού μέλι
1/2 φλ.τσαγιου νερό χλιαρό
3/4 φλ.τσαγιού σταφίδες
1 φλ. τσαγιού καρύδια χονρεοκομμένα
1 κ.γλυκού ξύσμα απο πορτοκάλι
1/2 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
λιγό ταχίνι για το άλειμμα
Συνταγή
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 160 βαθμούς.
Βάζουμε στο κάδο του μιξέρ το μέλι, το ταχίνι, το νερό και τα χτυπάμε καλα,
Χαμηλωνουμε ταχυτητα και προσθέτουμε ολα τα υλικά εκτος απο τις σταφίδες και τα καρύδια.
Μόλις ομοιογενοιποιηθεί το μείγμα προσθέτουμε τα υπολοιπα ανακατευόντας με ένα κουτάλι.
Με ένα πινέλο αλείφουμε ενα ορθογώνιο μικρο ταψί ή μια φόρμα με το υπόλοιπο ταχίνι.
Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το ψήνουμε για 1και 25 λεπτα.
Το κείκ ειναί σχετικά υγρό μέσα, πριν το βγάλουμε το δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα.
Καλη Επιτυχια!!!!!!
Υ.Γ. Δεν έβαλα τα καρύδια λογω των παιδιων για αυτό και δε θα τα δειτε στη φωτογραφία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου