Το γλυκό ξεκίνησε για γιαουρτόπιτα και καταληξαμε
σε κέικ, λάθος της συνταγής λάθος δικό μου δε ξέρω,
ένα είναι σίγουρο, το κέικ βγήκε νοστιμότατο, και παραφουσκωμένο.
Εμείς το τελειώσαμε σε μισή μέρα δοκιμάστε το αξίζει.
Υλικά
1 φ. Τσαγιού βιταμ σε θερμοκρασία δωμάτιού
2 φλ. Τσαγιου ζάχαρη
4 κρόκους
4 ασπράδια
1 ½ φλ. Τσαγιού γιαούρτι
4 κ.γ. μπέικιν
4 φλ. Τσαγιού αλεύρι γοχ. κοσκινισμένο
Λίγο αλάτι
Συνταγή
Προθερμαίνουμε των φούρνο μας στους 170 βαθμούς.
Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε σφικτή μαρέγκα.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα
Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους.
Έπειτα ριχνουμε ενάλλαξαν το αλεύρι μαζί με το μπέικιν και το γιαούρτι.
Προσθέτουμε τα ασπράδια και τα ανακατεύουμε απαλά μέσα στο μείγμα.
Αλευροβουτυρώνουμε ένα ταψί 28-30 εκ. ρίχνουμε μέσα το μειγμά
Και το ψήνουμε για 45 -50 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να βγαίνει καθαρή οδοντογλυφίδα.
Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Σερβίρουμε.
Καλή Επιτυχία!!!!!!
Η συνταγή είναι από το βιβλίο της Χρύσας Παραδείση.
Το Blog έχει προταθέι από το Bήμα Gourmet για το
βραβείο της καλύτερης παραδόσιακής κουζινας
του 2016. Θα χρειαστώ την υποστήριξη σας μέσα απο την ψήφο σας.
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε πάνω στον σύνδεσμο με
τα ροζ γράματα http://www.tovima.gr/vimagourmet/foodblogawards16/candidates/Besttraditionalrecipes/article/?aid=844861έπειτα πατήστε πάνω στο κουτάκι με το ονόμα Syntages apo spiti βάλτε το email σας και πατήστε DONE.
Ευχαριστώ!!!!
#masoutis #vgawardsfoodblog2016 #vimagourmet
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου