Αυτό το ψωμί είναι αφρός μαλακό, αφράτο και γευστικό ακόμη
και την άλλη μέρα είναι σαν να είναι φρέσκο.
Είναι σαν ψωμί του τοστ.
Πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσετε.
Υλικά
2 φακελάκια μαγιά σε σκόνη
2 φλ. Τσαγιού χλιαρό νερό
½ κ.γ. ζάχαρη
¼ φλ. Τσαγιού βούτυρο
½ φλ. Τσαγιού γάλα εβαπορέ
¼ φλ. Τσαγιού ζάχαρη
1 κ.σ. αλάτι
5-7 φλ. Τσαγιού αλεύρι γ.ο.χ Mr. Grand
Λίγο βούτυρο για το άλειμμά
Συνταγή
Βάζουμε σε ένα μικρό μπολ την μαγιά, το νερό και το κουταλάκι της ζάχαρης
για 15 με 20 λεπτά να διαλυθεί και να φουσκώσει.
Σε ένα άλλο μπολ βαθύ βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι και τα διαλύουμε.
Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς.
Ανακατεύομε. Προσθέτουμε αρχικά τις 3 κούπες αλεύρι, ανακατεύομε , έπειτα άλλη μια κούπα.
Και μέτα ½ κούπα την φόρα μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη ίσα να μην κολλάει στα χέρια.
( εμένα πήρε περίπου 5 ½ φλυτζάνια)
Αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει για 1 ½ ώρα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 190 βαθμούς,
Βουτυρώνουμε τις φόρμες, χωρίζουμε το ζυμάρι στα 2 και το βάζουμε σε 2 φόρμες.
Αφήνουμε να φουσκώσει στην φόρμα περίπου για 15- 20 λεπτά.
Τα ψήνουμε για 25 λεπτά.
Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο το αλείφουμε με βούτυρο.
Καλή Επιτυχία!!!!!
Το Blog έχει προταθέι από το Bήμα Gourmet για το
βραβείο της καλύτερης παραδόσιακής κουζινας
του 2016. Θα χρειαστώ την υποστήριξη σας μέσα απο την ψήφο σας.
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε πάνω στον σύνδεσμο με
τα ροζ γράματα http://www.tovima.gr/vimagourmet/foodblogawards16/candidates/Besttraditionalrecipes/article/?aid=844861 έπειτα πατήστε πάνω στο κουτάκι με το ονόμα Syntages apo spiti βάλτε το email σας και πατήστε DONE.
Ευχαριστώ!!!!
#masoutis #vgawardsfoodblog2016 #vimagourmet
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου