Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Αχιβάδες

Ένα υπέροχο νηστήσιμο γλύκισμα !!
DSC_3891
Υλικά 40-50 κομμάτια
1 νεροπότηρο μπύρα
2 νεροπότηρα σπορέλαιο
1 κ. Σούπας ζάχαρή
2 βανίλιες
2 μπέικιν
1 κιλό αλεύρι γοχ
Μαρμελάδα της αρεσκείας σας
Σιρόπι
2 ½ ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό

 
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς αέρα.
Σε ένα μεγάλο μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός της
Μαρμελάδας.
DSC_3883
Κάνουμε μπαλάκια σε μέγεθος της μπάλας του γκολφ και τα απλώνουμε
Στο ταψί, κάνουμε μια τρύπα με το δάκτυλο μας
DSC_3884
και βάζουμε μισή κουταλιά μαρμελάδα
Στην τρύπα που δημιουργήσαμε.
DSC_3885
Βάζουμε τα μπισκότα στο φούρνου και τα ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
DSC_3886
Βάζουμε τα υλικά του σιροπιού σε ένα κατσαρόλακι και το βράζουμε 10 λεπτά
Μετρώντας από την ώρα που ανοίγουμε το μάτι.
Μόλις κρυώσουν τα μπισκότα ρίχνουμε το σιρόπι ζεστό.
DSC_3888
Αφήνουμε τις αχιβάδες να κρυώσουν και σερβίρουμε.
DSC_3898
Καλή Επιτυχια!!!































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου