Ένα υπέροχο νηστήσιμο γλύκισμα !!
Υλικά 40-50 κομμάτια
1 νεροπότηρο μπύρα
2 νεροπότηρα σπορέλαιο
1 κ. Σούπας ζάχαρή
2 βανίλιες
2 μπέικιν
1 κιλό αλεύρι γοχ
Μαρμελάδα της αρεσκείας σας
Σιρόπι
2 ½ ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς αέρα.
Σε ένα μεγάλο μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός της
Μαρμελάδας.
Κάνουμε μπαλάκια σε μέγεθος της μπάλας του γκολφ και τα απλώνουμε
Στο ταψί, κάνουμε μια τρύπα με το δάκτυλο μας
και βάζουμε μισή κουταλιά μαρμελάδα
Στην τρύπα που δημιουργήσαμε.
Βάζουμε τα μπισκότα στο φούρνου και τα ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Βάζουμε τα υλικά του σιροπιού σε ένα κατσαρόλακι και το βράζουμε 10 λεπτά
Μετρώντας από την ώρα που ανοίγουμε το μάτι.
Μόλις κρυώσουν τα μπισκότα ρίχνουμε το σιρόπι ζεστό.
Αφήνουμε τις αχιβάδες να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Καλή Επιτυχια!!!
Υλικά 40-50 κομμάτια
1 νεροπότηρο μπύρα
2 νεροπότηρα σπορέλαιο
1 κ. Σούπας ζάχαρή
2 βανίλιες
2 μπέικιν
1 κιλό αλεύρι γοχ
Μαρμελάδα της αρεσκείας σας
Σιρόπι
2 ½ ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς αέρα.
Σε ένα μεγάλο μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός της
Μαρμελάδας.
Κάνουμε μπαλάκια σε μέγεθος της μπάλας του γκολφ και τα απλώνουμε
Στο ταψί, κάνουμε μια τρύπα με το δάκτυλο μας
και βάζουμε μισή κουταλιά μαρμελάδα
Στην τρύπα που δημιουργήσαμε.
Βάζουμε τα μπισκότα στο φούρνου και τα ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Βάζουμε τα υλικά του σιροπιού σε ένα κατσαρόλακι και το βράζουμε 10 λεπτά
Μετρώντας από την ώρα που ανοίγουμε το μάτι.
Μόλις κρυώσουν τα μπισκότα ρίχνουμε το σιρόπι ζεστό.
Αφήνουμε τις αχιβάδες να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Καλή Επιτυχια!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου