Τα λόγια είναι περιττά για αυτό το γλυκό…
Δροσερό, ζουμερό, απλά υπέροχο,
ότι πρέπει για το καλοκαίρι
made in Brazil!!!!!!!!!!!!!
Υλικά
6 αυγά
1 και ¼ φλιτζάνι ζάχαρη
1 και ¾ φλιτζάνια αλεύρι
1 μπέικιν
αλάτι
βανίλια
1 κουταλιά της σούπας ρούμι Havana Club
σιρόπι
1 κουτί ζαχαρούχο
1 γάλα εβαπορέ
250γρ. κρέμα γάλακτος
150 ml γάλα
επικάλυψη
καραμέλα γάλακτος
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα ασπράδια με την ζάχαρη σε σφικτή μαρέγκα.
Ρίχνουμε έναν έναν τους κρόκους ανακατεύοντας απαλά με ένα κουτάλι να μην φύγει ο αέρας.
Κοσκινίζουμε όλα τα υλικά μαζί. Ρίχνουμε λίγο λίγο στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι τέλος ρίχνουμε το ρούμι.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί 32 εκ. που έχουμε αλευρωβουτυρώσει και το ψήνουμε στους 170 για 25 λεπτά.
Το βγάζουμε από το φούρνο και το τρυπάμε με ένα ξυλάκι σε όλη την επιφάνεια.
Μόλις γίνει χλιαρό το κέικ, παίρνουμε τα γαλάτα τα ανακατεύουμε όλα μαζί
και τα ρίχνουμε πάνω στο κέικ.
Το βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Τέλος στρώνουμε την καραμέλα γάλακτος.
Καλή Επιτυχιά!!!!!!!!!!!!
Υ.Γ Σημέρα έχω επέτειο γάμου και σας κερνάω αυτό το υπέροχο πραγματικά γλυκό. Όποιος το δοκιμάσει θα πάθει πλάκα .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου