Έψαξα πολύ,αλλά νομίζω
ότι βρήκα την καλύτερη!!!
Υλικά
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
1 / 4 φλιτζανιού ζεστό νερό
1 1 / 2 φλιτζάνια χλιαρό γάλα
1 / 2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
2 αβγά
1 / 3 φλιτζάνι βιτάμ
5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αρκετό λάδι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το νερό,ρίχνουμε μέσα τη μαγιά και την αφήνουμε για 5 λεπτά να διαλυθεί.
Σε ένα μεγάλο μπολ,αναμειγνύουμε μαζί το μείγμα της μαγιάς,το γάλα,τη ζάχαρη,το αλάτι,τα αβγά,το βιτάμ και 2 φλιτζάνια από το αλεύρι.
Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα ή με ξύλινη κουτάλα.Χτυπάμε το υπόλοιπο αλεύρι,1 / 2 φλιτζάνι κάθε φορά,έως ότου η ζύμη δεν κολλά στο μπολ.Ζυμώνουμε για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει και να είναι ελαστική.
Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα βουτυρωμένο μπολ και τη σκεπάζουμε με μεμβρανή.Βάζουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα,μέχρι να φουσκώσει.
Αλευρώνουμε καλά μια επιφάνεια και απλώνουμε(εγώ το έκανα με τα χέρια)τη ζύμη να έχει πάχος όσο το μικρό μας δακτυλάκι.
Κόβουμε με ένα φλιτζάνι τη ζύμη σε σχήμα ντόνατς και τα αφήνουμε άλλα 20 λεπτά να φουσκώσουν.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα,αφήνουμε να κάψει καλά και ρίχνουμε μέσα τα ντόντας.Τα τηγανίζουμε,μέχρι να ροδίσουν.
Μόλις τα βγάλουμε,τα πασπαλίζουμε κατευθείαν με ζάχαρη.
Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!
Tip
Προσoχή!Εκτελέστε ακρίβως τη συνταγή,αλλιώς το ζυμάρι θα γίνει σαν χυλός και να ξέρετε ότι μόνο αν το βάλετε σε λαδωμένη επιφάνεια δε θα κολλάει στα χέρια.
Η συνταγή είναι από εδω
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου