Φρουτένια γεύση με αφράτο αποτέλεσμα…
Υλικά
επικάλυψη2 κ.σ βούτυρο λιωμένο
2 κ.σ μαύρη ζάχαρη
1 κ.γ. χυμό λεμόνι
4 δαμάσκηνα πλυμένα και κομμένα στα 6
μείγμα12/3 φλ. αλεύρι
3/4 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ μπέικιν
1/2 κ.γ κανέλα
1/4 κ.γ αλάτι
1/4 κ.γ μοσχοκάρυδο
1/2 φλ. βούτυρο
1 φλ. ζάχαρη
2 αβγά
3/4 φλ. γάλα
ΕκτέλεσηΠροθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
ΕπικάλυψηΤοποθετούμε τα δαμάσκηνα πάνω στα ταψί που το έχουμε στρώσει με λαδόκολλα ρίχνουμε το βούτυρο,τη ζάχαρη και το λεμόνι
Μείγμα
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν,προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά
και προσθέτουμε εναλλάξ τα στερεά υλικά με το γάλα.
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα δαμάσκηνα
και το ψήνουμε για 55-65 λεπτά ώσπου να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα.
Καλή επιτυχία!!!!!!!!!!!!!
Η συνταγή είναι από το “Πιο γλυκό βιβλίο του κόσμου”
Υλικά
επικάλυψη2 κ.σ βούτυρο λιωμένο
2 κ.σ μαύρη ζάχαρη
1 κ.γ. χυμό λεμόνι
4 δαμάσκηνα πλυμένα και κομμένα στα 6
μείγμα12/3 φλ. αλεύρι
3/4 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ μπέικιν
1/2 κ.γ κανέλα
1/4 κ.γ αλάτι
1/4 κ.γ μοσχοκάρυδο
1/2 φλ. βούτυρο
1 φλ. ζάχαρη
2 αβγά
3/4 φλ. γάλα
ΕκτέλεσηΠροθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
ΕπικάλυψηΤοποθετούμε τα δαμάσκηνα πάνω στα ταψί που το έχουμε στρώσει με λαδόκολλα ρίχνουμε το βούτυρο,τη ζάχαρη και το λεμόνι
Μείγμα
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν,προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά
και προσθέτουμε εναλλάξ τα στερεά υλικά με το γάλα.
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα δαμάσκηνα
και το ψήνουμε για 55-65 λεπτά ώσπου να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα.
Καλή επιτυχία!!!!!!!!!!!!!
Η συνταγή είναι από το “Πιο γλυκό βιβλίο του κόσμου”
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου