Πεντανόστιμη και πανεύκολη!!!
Υλικά
500 γρ. αλεύρι μαλακό
300 ml νερό
1 κ.γ. αλάτι
500 γρ. τυρί φέτα
1 αβγό
λίγο πιπέρι
100 ml λάδι
100 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το νερό και το αλάτι και τα ζυμώνουμε.
Φτιάχνουμε μια μπάλα.
Τη χωρίζουμε στα 5.
Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το λάδι.
Ανοίγουμε τα μπαλάκια στο μέγεθος από ένα πιατάκι του γλυκού.
Βάζουμε σε βαθιά μπολάκια από 40γρ. του μείγματος του
λαδιού και τοποθετούμε μέσα τα φυλλαράκια που έχουμε ανοίξει.
Αφήνουμε για 30 λεπτά.
Παίρνουμε το κάθε φυλλαράκι αφού περάσει η ώρα και
το ανοίγουμε τραβώντας το από τις άκρες με τα χέρια,
Το κάνουμε τόσο λεπτό όσο ένα ρυζόχαρτο.
Ανακατεύουμε το τυρί με το αβγό και λίγο πιπέρι.
Ρίχνουμε αραιά πάνω στο φύλλο (αν σχιστεί σε κάποια σημεία δε πειράζει).
Διπλώνουμε σε φάκελο
και αφήνουμε στην άκρη.
Ανοίγουμε το επόμενο φύλλο με την ίδια διαδικασιά
και βάζουμε στο κέντρο αυτό που έχουμε ήδη διπλώσει.
Διπλώνουμε το δεύτερο φύλλο πάνω στο πρώτο.Το ίδιο και
κάνουμε και με τα υπόλοιπα φύλλα,βάζουμε δηλάδη το ήδη
διπλωμένο φύλλο μέσα στο επόμενο.
Μεταφέρουμε την πίτα σε ταψί 26 εκ. και το ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.
Καλή Επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου