Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Η πίτα της αρχάριας

Πεντανόστιμη και πανεύκολη!!!

DSC01193

Υλικά
500 γρ. αλεύρι μαλακό
300 ml νερό
1 κ.γ. αλάτι
500 γρ. τυρί φέτα
1 αβγό
λίγο πιπέρι
100 ml λάδι
100 γρ. βούτυρο


Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το νερό και το αλάτι και τα ζυμώνουμε.

DSC01165

Φτιάχνουμε μια μπάλα.

DSC01166

Τη χωρίζουμε στα 5.

DSC01168

Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το λάδι.
Ανοίγουμε τα μπαλάκια στο μέγεθος από ένα πιατάκι του γλυκού.

DSC01169

Βάζουμε σε βαθιά μπολάκια από 40γρ. του μείγματος του
λαδιού και τοποθετούμε μέσα τα φυλλαράκια που έχουμε ανοίξει.
Αφήνουμε για 30 λεπτά.

DSC01170

Παίρνουμε το κάθε φυλλαράκι αφού περάσει η ώρα και
το ανοίγουμε τραβώντας το από τις άκρες με τα χέρια,

DSC01181

Το κάνουμε τόσο λεπτό όσο ένα ρυζόχαρτο.

DSC01172

Ανακατεύουμε το τυρί με το αβγό και λίγο πιπέρι.

DSC01174

Ρίχνουμε αραιά πάνω στο φύλλο (αν σχιστεί σε κάποια σημεία δε πειράζει).

DSC01175

Διπλώνουμε σε φάκελο

DSC01176

και αφήνουμε στην άκρη.

DSC01177

Ανοίγουμε το επόμενο φύλλο με την ίδια διαδικασιά
και βάζουμε στο κέντρο αυτό που έχουμε ήδη διπλώσει.

DSC01180

Διπλώνουμε το δεύτερο φύλλο πάνω στο πρώτο.Το ίδιο και
κάνουμε και με τα υπόλοιπα φύλλα,βάζουμε δηλάδη το ήδη
διπλωμένο φύλλο μέσα στο επόμενο.

DSC01183

Μεταφέρουμε την πίτα σε ταψί 26 εκ. και το ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.

DSC01184

                          Καλή Επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου