Κλασική συνταγή.
Να θυμάστε 4-3-2-1 η ποσότητα των υλικών της,
από το πιο φτηνό στο πιο ακριβό υλικό.
Υλικά
1 ποτήρι νερού σπορέλαιο
2 ποτήρια νερού σιμιγδάλι χοντρό
3 ποτήρια νερού ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
1κ.σούπας κανέλα
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
Συνταγή
Σε ένα τηγάνι βάζουμε σε μέτρια φωτιά το σιμιγδάλι με το λάδι να καβουρντιστεί.
Μόλις ροδίσει το μείγμα ρίχνουμε το ξύσμα, την κανέλα και τα καρύδια ανακατεύουμε και αποσύρουμε από την φωτιά.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη να βράσει για 4-5 λεπτά.
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι μέσα στην κατσαρόλα με το σιρόπι,
ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίζει να κοχλάζει.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα για 5 λεπτά ,
έως ότου πήξει ο χαλβάς.
Βάζουμε τον χαλβά σε μια φόρμα.
Ξεφορμάρουμε και τον αφήνουμε να κρυώσει.
Καλή Επιτυχία!!!!
Η συνταγή και οι φωτογραφίες είναι της Λευκής Τσιλιγγίρη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου