To κέικ έγινε υπέροχο αν και δεν έγινε όπως έγραφε η συνταγή….
Τα κομμάτια της φράουλας έπρεπε να είναι πάνω και να ξεροψηθούν, αυτά κατέβηκα στο πάτο στου ταψιού έλιωσαν και μαζί με την ζάχαρη κάνα μια υπέροχη καραμέλα φράουλας!!!!
Δοκιμάστε την θα αφήσει εντυπώσεις..
Υλικά
6 κ.σούπας βιταμ σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει
1 1/2 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γλυκού αλάτι
1 φλ.τσαγιού + 2 κ. σούπας ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
1/2 φλ.τσαγιού γάλα
2 βανίλιες
1 κεσεδάκι φράουλες κομμένες στην μέση
2 κ.σούπας μαύρη ζάχαρη
Συνταγή
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 170 βαθμούς.
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το βιταμ με την ζάχαρη και το χτυπάμε για 3 λεπτά στην δυνατή ταχύτητα. Χαμηλώνουμε το μίξερ στην μεσαία ταχύτητα και προσθέτουμε το αυγό, το γάλα και τις βανίλιες.
Τέλος ρίχνουμε το αλάτι το αλεύρι και το μπεικιν.
Αλευρωβουτυρώνουμε ένα ταψί 26εκ. ρίχνουμε το μείγμα του κέικ και στρώνουμε πάνω της φράουλες, σκορπάμε την μαύρη ζάχαρη πάνω στην επιφάνεια του κέικ.
Ψήνουμε το κέικ για 45-50 λεπτά μέχρι να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα.
Καλή Επιτυχία!!!!
Πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου