Στην Θεσσαλονίκη ένα από τα διασημότερα γλυκά είναι τα τρίγωνα Πανοράματος,
δεν έχω ανεβάσει ακόμη την συνταγή
γιατί ψάχνω να βρω μια να πλησιάζει σε αυτό που έχω δοκιμάσει,
αλλά σας έχω βρει την συνταγή της κρέμας!!!!!!!!
Υλικά
250γρ κανταΐφι
1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο αγελάδες λιωμένο
καρύδια ψιλοκομμένα
Σιρόπι
1 φλ. τσαγιού νερό
1 1/2 φλ τσαγιού ζάχαρη
μια φλούδα από λεμόνι
Κρέμα
1 κουτί εβαπορέ μεγάλο
1 κουτί εβαπορέ γεμάτο με νερό
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
7 κ. σούπας αλεύρι
3/4 της πλάκας βούτυρο αγελάδας
1 αυγό
5 βανίλιες
Σαντιγύ για το τελείωμα
Συνταγή
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
Μαδάμε το κανταΐφι να μην είναι ενωμένο και στρώνουμε το μισό σε τάψι 33εκ σκορπάμε τα καρύδια και πάνω το υπόλοιπο.
Ραντίζουμε το κανταΐφι με το βούτυρο
και το βάζουμε σε στον φούρνο μέχρι να ροδίσει.
Εντωμεταξύ βάζουμε όλα τα υλικά του σιροπιού σε ένα κατσαρόλι και τα βράζουμε για 5 λεπτά.
Μόλις βγάλουμε το κανταΐφι από τον φούρνο το σιροπιάζουμε. Πρέπει και τα 2 να είναι ζεστά.
Κρέμα
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά της κρέμας και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
Μόλις ετοιμαστεί την βάζουμε πάνω στο κανταΐφι.
Σκεπάζουμε την κρέμα με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε στην Σαντιγύ να πήξει και την βάζουμε πάνω στην κρύα κρέμα (όχι ζεστή θα λιώσει)
Την πασπαλίζουμε με καρύδια
Καλή Επιτυχία!!!!!!!
Η συνταγή είναι της Μ.Μανώλη
Υ.Γ. Εγώ έβαλα 1 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη γιατί θεωρώ ότι για τα γούστα μου θα ήταν πολύ γλυκιά.
Ζεστή είναι όντως όταν κρυώνει είναι τόσο-όσο.
Επίσης έβαλα μια βανίλια λιγότερη.
Θα ήθελα να παρακαλέσω όποιον αναπαράγει τις συνταγές ακόμη και στο facebook μην γράφετε μόνο τα υλικά βάλτε και Link από τις σελίδες που τα παίρνετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου