Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Κυπριακες ταχινοπιτες με σιρόπι

Δεν ειμαι fan του ταχινιου, αυτες τις πιτουλες ομως τις λάτρεψα.

Κατι αναμεσα σε ρωξακια και ταχινόπιτα.

Θρεπτικες πιτουλες και πανευκολες αξιζει να τις δοκιμάσετε!!!!

ταχινοπιτες

Υλικά

Σιρόπι

2 1/2 φλ. τσαγιου ζάχαρη

2 φλ. τσαγιου νερό

μισό λεμόνι

Ζύμη

5 φλ. τσαγιού φαρίνα

1 φλ. τσαγιού ηλιέλαιο ή φυστικέλαιο

1 κ.γλυκού αλάτι

1 1/2 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό

Γέμιση

350 γρ ταχίνι

1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη

4 κ. γλυκού κανέλα

Συνταγή

Βράζουμε ολά τα υλικα του σιροπιού για 10 λεπτά (μετράμε τον χρόνο από την ώρα που βάλουμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας). Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Ανακατεύουμε ολά τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ.

DSC_3344

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς.

Βάζουμε στο κάδο του μιξερ όλα τα στερεά υλικά της ζυμη και το λάδι και τα ανακατευουμε.

DSC_3347

Έπειτα προσθετουμε το νέρο ( μπορεί να χρειαστεί λίγο παραπάνω ή λιγοτερο θα το βάζετε με δόσεις)  και συνεχίζουμε το ζύμωμα, η ζυμη πρέπει να ειναι αφράτη και να μην κολλάει στα χέρια.

DSC_3348

Πέρνουμε το ζυμάρι και το χωρίζουμε σε 4 ίσα κομμάτια.

DSC_3349

Πέρνουμε το ένα κομμάτι και το χωρίζουμε σε 5 ίσα κομμάτια

DSC_3354

και τα κάνουμε μπαλάκια. Ανοιγουμε καθε μπαλάκι σε πιτακι και το αλείφουμε με το μέιγμα της γέμισης,

DSC_3351

το κλείνουμε και το κάνουμε ρόλο

DSC_3352

τυλιγουμε το ρολό σαν σίγμα τελικό

DSC_3353

και το τοποθετούμε στο ταψί. Γεμίζουμε το ταψί και  ψήνουμε τις ταχινόπιτες μέχρι να ροδίσουν.

DSC_3355

Μόλις τα βγάλουμε απο το φούρνο τα ρίχνουμε στο κρύο σιρόπι να σιροπιαστούν και από τις 2 μεριές.

DSC_3356

Τα αποθηκεύουμε σε ενα μεγάλο ταπερ.

DSC_3365

                            Καλή Επιτυχιά!!!!!!!!!!!!!!!!!

Υ.Γ. Η κανονική συνταγή έλεγε φυστικέλαιο εγώ εδώ δε βρήκα όποια έχει ας το δοκιμάσει.

Η συνταγή ειναι απο φίλη στην Κύπρο, την οποία μου την μετέφερε η Μελίνα Φιλιππίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου