Δεν ειμαι fan του ταχινιου, αυτες τις πιτουλες ομως τις λάτρεψα.
Κατι αναμεσα σε ρωξακια και ταχινόπιτα.
Θρεπτικες πιτουλες και πανευκολες αξιζει να τις δοκιμάσετε!!!!
Υλικά
Σιρόπι
2 1/2 φλ. τσαγιου ζάχαρη
2 φλ. τσαγιου νερό
μισό λεμόνι
Ζύμη
5 φλ. τσαγιού φαρίνα
1 φλ. τσαγιού ηλιέλαιο ή φυστικέλαιο
1 κ.γλυκού αλάτι
1 1/2 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό
Γέμιση
350 γρ ταχίνι
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
4 κ. γλυκού κανέλα
Συνταγή
Βράζουμε ολά τα υλικα του σιροπιού για 10 λεπτά (μετράμε τον χρόνο από την ώρα που βάλουμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας). Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Ανακατεύουμε ολά τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
Βάζουμε στο κάδο του μιξερ όλα τα στερεά υλικά της ζυμη και το λάδι και τα ανακατευουμε.
Έπειτα προσθετουμε το νέρο ( μπορεί να χρειαστεί λίγο παραπάνω ή λιγοτερο θα το βάζετε με δόσεις) και συνεχίζουμε το ζύμωμα, η ζυμη πρέπει να ειναι αφράτη και να μην κολλάει στα χέρια.
Πέρνουμε το ζυμάρι και το χωρίζουμε σε 4 ίσα κομμάτια.
Πέρνουμε το ένα κομμάτι και το χωρίζουμε σε 5 ίσα κομμάτια
και τα κάνουμε μπαλάκια. Ανοιγουμε καθε μπαλάκι σε πιτακι και το αλείφουμε με το μέιγμα της γέμισης,
το κλείνουμε και το κάνουμε ρόλο
τυλιγουμε το ρολό σαν σίγμα τελικό
και το τοποθετούμε στο ταψί. Γεμίζουμε το ταψί και ψήνουμε τις ταχινόπιτες μέχρι να ροδίσουν.
Μόλις τα βγάλουμε απο το φούρνο τα ρίχνουμε στο κρύο σιρόπι να σιροπιαστούν και από τις 2 μεριές.
Τα αποθηκεύουμε σε ενα μεγάλο ταπερ.
Καλή Επιτυχιά!!!!!!!!!!!!!!!!!
Υ.Γ. Η κανονική συνταγή έλεγε φυστικέλαιο εγώ εδώ δε βρήκα όποια έχει ας το δοκιμάσει.
Η συνταγή ειναι απο φίλη στην Κύπρο, την οποία μου την μετέφερε η Μελίνα Φιλιππίδου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου