Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Κανελόνια

Μακαρόνια να ειναι και οτι να ναι, μια συνταγη που λάτρεψα,
πολυ εύκολη και νόστιμη. Εγω θα τα πρότεινα και με ψιλοκομμενα πικάντικα λουκάνικα
αντι των σαλάμιων.
Αφήνω την επιλογή σε σας!!!!
canelloni
Καλή  όρεξη!!!
Υλικα
1 πακέτο κανελόνια
Για τον κιμά
500γρ κιμά ανάμεικτο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 φέτες μορταδέλα αλεσμένες στο multi
3 φέτες ζαμπόν αλεσμένες στο Multi
1 κ. σουπάς πελτέ ντομάτας
1 φυλλό δάφνης
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
1/2 φλ. τσαγιού λάδι
1 αυγό
5 κ. σουπάς φρυγανιά
1 φλ. τσαγιού  κεφαλοτύρι τριμμένο
Σάλτσα ντομάτας
250 γρ. σάλτσα ντομάτας
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ζάχαρη
200 γρ. κρέμα γάλακτος
κεφαλοτύρι
Συνταγή
Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι, τσιγαρίζουμε καλά το κρεμμύδι, έπειτα προσθέτουμε τον κιμά, την μορταλέδα, το ζαμπόν,
DSC_3370-001
τον πελτέ ντομάτας και τα μπαχαρικά, τα σωτάρουμε για 15 λεπτά σε μέτρια φωτια.
DSC_3373-001
Σε ενα μπολ ανακατευόυμε το αυγό, την φρυγανιά και το κεφαλοτύρι.
DSC_3375-001
Αποσύρουμε τον κιμά απο την φωτια και ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το αυγό ανακατευοντας καλά.
DSC_3377-001
Γεμίζουμε με το μείγμα του κιμά τα κανελόνια και τα στρώνουμε σε ένα πυρεξ.
DSC_3380
DSC_3382
Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα κατσαρολάκι μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας και τα μπαχαρικά. Την αφήνουμε να πάρει μια βράση και τήν ρίχνουμε πάνω στα κανελόνια.
DSC_3383
Σκεπάζουμε το πυρεξ με αλουμινόχαρτο.
DSC_3386-001
Ψήνουμε τα κανελόνια σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το κεφαλοτύρι.
DSC_3388-001
Ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά.
Σερβίρουμε!
DSC_3391-001
                                 Καλη Επιτυχιά!!!!!!!!
Υ.Γ. Προσοχή ο κιμάς πρέπει να ειναι πολύ καλά αλεσμένος, αν μπορείτε ζητήστε να σας τον αλέσουν 2 φορές.
Η συνταγή ειναι της Λευκοθέας Παγώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...