Μακαρόνια να ειναι και οτι να ναι, μια συνταγη που λάτρεψα,
πολυ εύκολη και νόστιμη. Εγω θα τα πρότεινα και με ψιλοκομμενα πικάντικα λουκάνικα
αντι των σαλάμιων.
Αφήνω την επιλογή σε σας!!!!
Καλή όρεξη!!!
Υλικα
1 πακέτο κανελόνια
Για τον κιμά
500γρ κιμά ανάμεικτο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 φέτες μορταδέλα αλεσμένες στο multi
3 φέτες ζαμπόν αλεσμένες στο Multi
1 κ. σουπάς πελτέ ντομάτας
1 φυλλό δάφνης
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
1/2 φλ. τσαγιού λάδι
1 αυγό
5 κ. σουπάς φρυγανιά
1 φλ. τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο
Σάλτσα ντομάτας
250 γρ. σάλτσα ντομάτας
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ζάχαρη
200 γρ. κρέμα γάλακτος
κεφαλοτύρι
Συνταγή
Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι, τσιγαρίζουμε καλά το κρεμμύδι, έπειτα προσθέτουμε τον κιμά, την μορταλέδα, το ζαμπόν,
τον πελτέ ντομάτας και τα μπαχαρικά, τα σωτάρουμε για 15 λεπτά σε μέτρια φωτια.
Σε ενα μπολ ανακατευόυμε το αυγό, την φρυγανιά και το κεφαλοτύρι.
Αποσύρουμε τον κιμά απο την φωτια και ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το αυγό ανακατευοντας καλά.
Γεμίζουμε με το μείγμα του κιμά τα κανελόνια και τα στρώνουμε σε ένα πυρεξ.
Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα κατσαρολάκι μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας και τα μπαχαρικά. Την αφήνουμε να πάρει μια βράση και τήν ρίχνουμε πάνω στα κανελόνια.
Σκεπάζουμε το πυρεξ με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε τα κανελόνια σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το κεφαλοτύρι.
Ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά.
Σερβίρουμε!
Καλη Επιτυχιά!!!!!!!!
Υ.Γ. Προσοχή ο κιμάς πρέπει να ειναι πολύ καλά αλεσμένος, αν μπορείτε ζητήστε να σας τον αλέσουν 2 φορές.
Η συνταγή ειναι της Λευκοθέας Παγώνη.
πολυ εύκολη και νόστιμη. Εγω θα τα πρότεινα και με ψιλοκομμενα πικάντικα λουκάνικα
αντι των σαλάμιων.
Αφήνω την επιλογή σε σας!!!!
Καλή όρεξη!!!
Υλικα
1 πακέτο κανελόνια
Για τον κιμά
500γρ κιμά ανάμεικτο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 φέτες μορταδέλα αλεσμένες στο multi
3 φέτες ζαμπόν αλεσμένες στο Multi
1 κ. σουπάς πελτέ ντομάτας
1 φυλλό δάφνης
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
1/2 φλ. τσαγιού λάδι
1 αυγό
5 κ. σουπάς φρυγανιά
1 φλ. τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο
Σάλτσα ντομάτας
250 γρ. σάλτσα ντομάτας
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ζάχαρη
200 γρ. κρέμα γάλακτος
κεφαλοτύρι
Συνταγή
Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι, τσιγαρίζουμε καλά το κρεμμύδι, έπειτα προσθέτουμε τον κιμά, την μορταλέδα, το ζαμπόν,
τον πελτέ ντομάτας και τα μπαχαρικά, τα σωτάρουμε για 15 λεπτά σε μέτρια φωτια.
Σε ενα μπολ ανακατευόυμε το αυγό, την φρυγανιά και το κεφαλοτύρι.
Αποσύρουμε τον κιμά απο την φωτια και ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το αυγό ανακατευοντας καλά.
Γεμίζουμε με το μείγμα του κιμά τα κανελόνια και τα στρώνουμε σε ένα πυρεξ.
Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα κατσαρολάκι μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας και τα μπαχαρικά. Την αφήνουμε να πάρει μια βράση και τήν ρίχνουμε πάνω στα κανελόνια.
Σκεπάζουμε το πυρεξ με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε τα κανελόνια σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το κεφαλοτύρι.
Ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά.
Σερβίρουμε!
Καλη Επιτυχιά!!!!!!!!
Υ.Γ. Προσοχή ο κιμάς πρέπει να ειναι πολύ καλά αλεσμένος, αν μπορείτε ζητήστε να σας τον αλέσουν 2 φορές.
Η συνταγή ειναι της Λευκοθέας Παγώνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου