Μετα από 2 μήνες αποχής καλωσορίζουμε το φθινόπωρο
Με ένα άκρως δελεαστικό μεζεδάκι πατάτας !!!!
Υλικά
2-3 μεγάλες πατάτες
200γρ κρέμα γάλακτος
10 φέτες μπέικον κομμένες σε κύβους
200γρ γκουντα τριμμένο
5-6 μανιτάρια άσπρα κομμένα σε φέτες
Πάπρικα καπνιστή,
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Συνταγή
Πλένουμε καλά τις πατάτες με την φλούδα τους.
Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
Δοκιμάζουμε αν έγιναν με μια οδοντογλυφίδα.
Κόβουμε το 1/3 της πατάτας, με ένα ειδικό εργαλείο που αδειάζουμε τα
Κολοκυθάκια αδειάζουμε προσεχτικά την πατάτα ( προσεχτικά γιατί μπορεί να σπάσει)
Και την γέμιση την βάζουμε σε ένα μπολ.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε λίγο λάδι,
Ρίχνουμε τα μανιτάρια, μόλις ροδίσουν προσθέτουμε το μπέικον
Το αφήνουμε για 1 λεπτό να ροδίσει και προσθέτουμε την γέμιση της πατάτας που έχουμε κρατήσει.
Μόλις ροδίσει ελαφρά ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε να πάρει μια
βράση
Και προσθέτουμε το γκουντα και τα μπαχαρικά.
Μόλις λιώσει το γκούντα με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις πατάτες που έχουμε αδειάσει προηγουμένως με το μείγμα του μπεικον.
Βάζουμε τις πατάτες σε ένα ταψί με λίγο λάδι και τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Τις σερβίρουμε ζέστες.
Καλή Επιτυχία!!!!!!!
Υ.Γ . Στην πιο ελαφριά του εκδοχή απλά βράζετε τις πατάτες, τις αδειάζετε ανακατεύετε όλα τα υλικά και τις ψήνετε στο φούρνο.
Φανταστικός μεζές και εύκολος!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή