Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Κέικ σοκολάτας με espresso

Τα λόγια είναι περιττά για αυτό το κέικ..

Ζουμερό, μαλακό με έντονη γεύση σοκολάτας,

Θα καταπλήξει όποιον το δοκιμάσει!!!

DSC_3687

Υλικά

1 ¼ φλ. τσαγιού γάλα

½ φλ. Τσαγιού λάδι

2 αυγά

2 φλ. τσαγιού αλεύρι

¾ φλ. Τσαγιού κακάο

½ φλ. τσαγιού ζεστό espresso

1 ½ φλ. Τσαγιού ζάχαρη

2 κ. γλυκού μπέικιν

1 κ. γλυκού σόδα

170 γρ χοντρά τρίμματα σοκολάτας

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τα τρίμματα σοκολάτας

Στο μίξερ για 3-4 λεπτά.

DSC_3672

Αλευροβουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα του κέικ.

Βάζουμε το μισό μειγμά στην φόρμα και το πασπαλίζουμε

με την μισή ποσότητα της σοκολάτας.

DSC_3674

Προσθέτουμε το υπόλοιπο μειγμά του κέικ και τη υπόλοιπη σοκολάτα.

Ψήνουμε το κέικ περίπου για 40- 50 λεπτά δοκιμάζοντας το με οδοντογλυφίδα.

DSC_3685

Καλή Επιτυχία!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...