Μιας και ο χειμώνας κοντοζυγώνει!!!!
Υλικά
500γρ φασόλια γίγαντες
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
3-4 καρότα κομμένα σε ροδέλες
2 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένα
500 γρ χυμό ντομάτας
Αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
1 κ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
Λίγο μαϊντανό
Λάδι
Εκτέλεση
Βάζουμε από βραδύς τα φασόλια να φουσκώσουν.
Την άλλη μέρα πετάμε το νερό και τα βάζουμε στην κατσαρόλα
Με αρκετό νερό να βράσουν έως ότου μαλακώσουν.
Μόλις βράσουν τα φασόλια, τα βάζουμε στην γάστρα
Και τα σκεπάζουμε με το νερό που έχουν βράσει. Όχι όλο
Ίσα να καλυφθούν με το νερό.
Σε ένα κατσαρόλακι ζεσταίνουμε λίγο λαδί και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι
Και τις πιπεριές.
Μόλις ροδίσουν ρίχνουμε το χυμό της ντομάτας,
Τα καρότα και τα μπαχαρικά και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Ρίχνουμε την σάλτσα μέσα στα φασόλια και τα ανακατεύουμε .
Προσθέτουμε τον μαϊντανό και το σέλινο.
Κλείνουμε με το καπάκι την γάστρα και ψήνουμε τους γίγαντες περίπου για 1 – 1 ½ ώρα στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Καλή Επιτυχία!!!!!!
Υ.Γ. Αν δεν έχετε γάστρα βάλτε τους γίγαντες σε ένα βαθύ ταψί και σκεπάστε το με αλουμινόχαρτο.
Αν δεν έχετε καπνιστή πάπρικα βάλτε κόκκινο γλυκό πιπέρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου