Καπότε ένας καθηγητής μαγειρίκης είχε πει οτι ακομή και στις σούπες τα λαχανικά
τα σοτάρεις, το δοκιμάσα λοιπόν και το αποτέλεσμα ειναι απίστευτο!!!!
Υλικά
500γρ φασόλια μέτρια
2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
1 κόκκινη πιπερία ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
3 μεγάλα καρότα κομμένα σε ροδέλες
3 κλωνάρια σέλινο ψιλοκμμένο
1 ποτήρι του νέρου χυμό ντομάτας
1 κ.σουπάς πελτέ ντομάτας
αλάτι, πιπέρι
λάδι
1 κ. γλυκου δυόσμο
Για το δέσιμο
1 κ. σουπάς καπνιστή πάπρικα
1 κ. σουπάς αλεύρι
λίγο λάδι
Συνταγή
Βάζουμε απο βραδύς τα φασολιά να πάρουν μια βράση και τα αφήνουμε μέσα στο νερό όλο το βράδυ.
Στραγγίζουμε τα φασόλια.
Στην κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι να καει και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδια, τις πιπερίες και τα καρότα.
Μόλις αρχίζουν να μαραίνοντε προσθέτουμε τα φασόλια. Τα σωτάρουμε για 1 λεπτο.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα περίπου 2 λίτρα νέρο ( Θα κοιτάξετε να σκεπάζουν τα φασόλια περιπου 4 δάκτυλα). Ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας, τον πελτέ, το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι.
Τα βραζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια. ( Στην χύτρα περίπου 25 λεπτα).
Μολις ειναι έτοιμη η φασόλαδα, βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι λίγο λάδι να καει, ρίχνουμε την πάπρικα και έπειτα το αλεύρι.
Τα σοτάρουμε για 2 λεπτά. Περνουμε λίγο ζωμο και το ρίχνουμε στο κατσαρολακι.
Επείιτα ρίχνουμε το μείγμα στην φασολάδα. Την βάζουμε στο μάτι να παρει μια βράση. Σερβιρουμε.
Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου