Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Σιμιτια ή Κουλουρια Θεσσαλονικης με μέλι

Έψαξα πολύ να βρω μια συνταγή που να ταιριάζει με τα κουλούρια που μου άρεσουν,
γιατί ξέρετε στην Θεσσαλονική υπάρχουν πάρα πολλά διαφορετικά είδη κουλουριών.
Άλλα γλυκά, αλλα πιο στεγνα, πιο λεπτά, πιο αφράτα, κουλούρια για όλα τα γούστα.
Η συνταγή που βρήκα ειναι πολύ κοντά σε αυτά που αρέσουν σε εμένα, αφράτα, με ινές, και  πολύ γευστικά. Τα πέτυχά απο λάθος, αλλά το αποτέλεσμα με αποζημιώσε!!!!

DSC_3542

Υλικά για 24 κομμάτια

1 ποτήρι χλιαρό νερό

1 ποτήρι χλιαρό γάλα

1 φακελάκι μαγιά

1 ποτήρι λάδι

3 κ.σουπάς ζάχαρη

1 κ.σουπάς αλάτι

4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

4 φλ. τσαγιού σκληρό αλεύρι

Σιρόπι

1 κ.σουπας μέλι ή πετιμέζι

1 φλ. τσαγιού νερό

σουσάμι

Συνταγή

Σε ένα μπολ ανακατεύουμαι όλα τα υλικά εκτός το αλέυρι,

DSC_3521

έπειτα προσθέτουμε έναλλαξ τα αλευρια φλυτζάνι φλυτζάνι και ανακατεύουμε.

DSC_3524

Δεν βάζουμε το αλεύρι μονομιάς γιατι θέλουμε η ζύμη μας να ειναι αφράτη και να μην κολλάει στα χέρια.( Ίσως δε το πάρει όλο το αλεύρι).

DSC_3525

Σκεπάζουμε το ζυμάρι και το βάζουμε σε ζεστό μέρος περιπόυ για 1 1/2 ώρα μέχρι να διπλασιαστει.

Σε ένα πιατάκι διαλύουμε το μέλι με το νέρο,

DSC_3530

σε ένα πιάτο βάζουμε το σουσάμι.

Χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια ίδιου μεγέθους ( όσο ένα μανταρίνι).

DSC_3527

κάνουμε το μπαλάκι κορδόνι το λυγίζουμε στην μέση

DSC_3529

και το στριφογυρνάμε, το ενώνουμε σε κυκλό.

Βουτάμε το κουλούρι στο πιατάκι με το μέλι

DSC_3532

και έπειτα στο σουσάμι.

DSC_3533

Τa βάζουμε στο ταψί

DSC_3535

και τa ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200 βαθμους σε προθερμασμένο φούρνο.

DSC_3548

 

                             Καλή Επιτυχια!!!!!!

Η συνταγή είναι από εδώ.

Υ.Γ. Μη σας μπερδεύει το μέλι δεν βγαίνουν γλυκά καθόλου.

Οι ποσότητες της αυθεντικής συνταγης ειναι σε φλ. τσαγιου εγω έκανα πειράματα

με πολύ καλά αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...