Δε διαφέρουν σχεδόν καθόλου από τα αγοραστά!!!!!!
Υλικά
100γρ. ζάχαρη άχνη
200γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 αβγό
300γρ. αλεύρι
1 κουτ. γλυκ. μπέικιν
Γέμιση
200γρ. κουβερτούρα
180γρ. κρέμα γάλακτος 35%
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη να αφρατέψει.
Προσθέτουμε το αβγό και το αλεύρι με το μπέικιν.Ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 2-3 ώρες.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160.Στη συνέχεια ανοίγουμε ένα φύλλο πάχους 3-4 χιλ. και κόβουμε τετράγωνα 5 εκ.
Τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Γέμιση
Βάζουμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ.Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε στο μπολ.
Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αλείφουμε τα μισά με τη γέμιση.
Τα σκεπάζουμε με το άλλο μισό.
Tips
Αν δε θέλετε να κάνετε τη γέμιση,μπορείτε να βάλετε μερέντα.Αλλά και σκέτα είναι υπέροχα!
Επίσης αν θέλετε μπορείτε να τα κόψετε με κουπ-πατ.
Η συνταγή είναι του Στ. Παρλιάρου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου