Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Tο παστίτσιο της μανούλας μου

Το καλύτερο παστίτσιο όλων των εποχών!!!

 008
Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
1 κιλό κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 κονσέρβα ντομάτα
μισό κουταλάκι κανέλα
λίγο γαρύφαλλο στην μύτη
αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
1 αυγό
1 σακουλάκι Γκούντα
1 σακουλάκι παρμεζάνα
1 σακουλάκι κεφαλοτύρι
1 κουταλιά της σούπας φυτίνη
λίγη φρυγανιά
μπεσαμέλ (χωρίς τα τυριά)

Εκτέλεση
Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν και τα στραγγίζουμε.Βάζουμε στην κατσαρόλα που είχαμε τα μακαρόνια την κουταλιά με την φυτίνη να λιώσει.Ρίχνουμε τα μακαρόνια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα κασέρια.Κρατάμε το 1/3 και τα υπόλοιπα τα ρίχνουμε στα μακαρόνια,μαζί με το αβγό. Εικόνα 735
Κιμάς

Βάζουμε στο multi το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και τα αλέθουμε. Βάζουμε στο τηγάνι λίγο λάδι να κάψει και ρίχνουμε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί.
Εικόνα 728
Μετά από λίγο ρίχνουμε τον κιμά.Μόλις ασπρίσει ο κιμάς,
Εικόνα 732 ρίχνουμε το ντοματάκι και τα μπαχαρικά.Το αφήνουμε λίγο να βράσει μέχρι να πιει τα υγρά και σβήνουμε το μάτι.
Εικόνα 733 Λαδώνουμε ένα βαθύ ταψί και απλώνουμε την φρυγανιά.Στρώνουμε τα μισά μακαρόνια.
Εικόνα 737Από πάνω ρίχνουμε τον κιμά,πάλι μακαρόνια και τέλος την μπεσαμελ.Πάνω από την μπεσαμέλ μοιράζουμε το κασέρι που κρατήσαμε.
Εικόνα 738 Το βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς,στις αντιστάσεις,μέχρι να κοκκινίσει η κρέμα.
004 
                                            Καλή Όρεξη!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...