Το καλύτερο παστίτσιο όλων των εποχών!!!
Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
1 κιλό κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 κονσέρβα ντομάτα
μισό κουταλάκι κανέλα
λίγο γαρύφαλλο στην μύτη
αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
1 αυγό
1 σακουλάκι Γκούντα
1 σακουλάκι παρμεζάνα
1 σακουλάκι κεφαλοτύρι
1 κουταλιά της σούπας φυτίνη
λίγη φρυγανιά
μπεσαμέλ (χωρίς τα τυριά)
Εκτέλεση
Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν και τα στραγγίζουμε.Βάζουμε στην κατσαρόλα που είχαμε τα μακαρόνια την κουταλιά με την φυτίνη να λιώσει.Ρίχνουμε τα μακαρόνια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα κασέρια.Κρατάμε το 1/3 και τα υπόλοιπα τα ρίχνουμε στα μακαρόνια,μαζί με το αβγό.
Κιμάς
Βάζουμε στο multi το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και τα αλέθουμε. Βάζουμε στο τηγάνι λίγο λάδι να κάψει και ρίχνουμε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί.
Μετά από λίγο ρίχνουμε τον κιμά.Μόλις ασπρίσει ο κιμάς,
ρίχνουμε το ντοματάκι και τα μπαχαρικά.Το αφήνουμε λίγο να βράσει μέχρι να πιει τα υγρά και σβήνουμε το μάτι.
Λαδώνουμε ένα βαθύ ταψί και απλώνουμε την φρυγανιά.Στρώνουμε τα μισά μακαρόνια.
Από πάνω ρίχνουμε τον κιμά,πάλι μακαρόνια και τέλος την μπεσαμελ.Πάνω από την μπεσαμέλ μοιράζουμε το κασέρι που κρατήσαμε.
Το βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς,στις αντιστάσεις,μέχρι να κοκκινίσει η κρέμα.
Καλή Όρεξη!!!!!!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου