Ένα από τα καλύτερα κέικ!!!
Υλικά
250γρ βιτάμ λιωμένο
6 αβγά (χωρισμένα κρόκους από ασπράδι)
2 φλιτζ. ζάχαρη
2 φλιτζ. αλεύρι
6 κουτ. γλυκού κακάο
2 κουτ. σούπας λεμόνι
9 κουτ.σούπας νερό
1 μπέικιν
1 βανίλια
τρούφα σοκολάτας
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.Λιώνουμε το βιτάμ.Βάζουμε το βιτάμ,τη ζάχαρη,τους κρόκους,το λεμόνι,το κακάο,το νερό και τη βανίλια σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με το μίξερ.
Κρατάμε ένα φλιτζάνι του τσαγιού από το παραπάνω μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη.
Παίρνουμε τα ασπράδια και τα χτυπάμε σε σφικτή μαρέγκα.
Βάζουμε την μαρέγκα στο υπόλοιπο μείγμα.Προσθέτουμε αλεύρι,μπέικιν και ανακατεύουμε σιγά με ένα κουτάλι.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί βαθύ γύρω στα 24 εκ. και απλώνουμε μια λαδόκολλα στον πάτο.Βάζουμε το μείγμα και το ψήνουμε για ακριβώς 20 λεπτά,να βγαίνει η οδοντογλυφίδα καθαρή. Το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει,βάζουμε από πάνω την κούπα από το μείγμα που κρατήσαμε.
Απλώνουμε την τρούφα.
Kαλή επιτυχία!!!!!!!!!
Tip
Θέλει ψήσιμο ακριβώς 20 λεπτά,αλλιώς θα γίνει σαν μπισκότο.
Υλικά
250γρ βιτάμ λιωμένο
6 αβγά (χωρισμένα κρόκους από ασπράδι)
2 φλιτζ. ζάχαρη
2 φλιτζ. αλεύρι
6 κουτ. γλυκού κακάο
2 κουτ. σούπας λεμόνι
9 κουτ.σούπας νερό
1 μπέικιν
1 βανίλια
τρούφα σοκολάτας
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.Λιώνουμε το βιτάμ.Βάζουμε το βιτάμ,τη ζάχαρη,τους κρόκους,το λεμόνι,το κακάο,το νερό και τη βανίλια σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με το μίξερ.
Κρατάμε ένα φλιτζάνι του τσαγιού από το παραπάνω μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη.
Παίρνουμε τα ασπράδια και τα χτυπάμε σε σφικτή μαρέγκα.
Βάζουμε την μαρέγκα στο υπόλοιπο μείγμα.Προσθέτουμε αλεύρι,μπέικιν και ανακατεύουμε σιγά με ένα κουτάλι.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί βαθύ γύρω στα 24 εκ. και απλώνουμε μια λαδόκολλα στον πάτο.Βάζουμε το μείγμα και το ψήνουμε για ακριβώς 20 λεπτά,να βγαίνει η οδοντογλυφίδα καθαρή. Το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει,βάζουμε από πάνω την κούπα από το μείγμα που κρατήσαμε.
Απλώνουμε την τρούφα.
Kαλή επιτυχία!!!!!!!!!
Tip
Θέλει ψήσιμο ακριβώς 20 λεπτά,αλλιώς θα γίνει σαν μπισκότο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου