Δεν υπάρχουν….
Υλικά για 9 τεμάχια
125 γρ. βραστό νερό
50 γρ. ζάχαρη
25 γρ. βούτυρο
1 φακελάκι μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
25 γρ. χλιαρό νερό
1 αβγό
1 βανίλια
425 γρ. αλεύρι
1 κουταλάκι αλάτι
για το άλειμμα
1 κρόκο αυγού
λίγο γάλα
Εκτέλεση
Βράζουμε το νερό το ρίχνουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε
την ζάχαρη με το βούτυρο τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να
λιώσουν τα υλικά.
Βάζουμε σε άλλο μπολ τα 25 γρ. νερό και διαλύουμε μέσα
την μάγια,προσθέτουμε το μέλι,
το αβγό και τη βανίλια.Ανακατεύουμε,
ρίχνουμε μέσα και το πρώτο μπολ και τα χτυπάμε στο μίξερ
προσθέτοντας κουταλιά κουταλιά το αλεύρι μαζί με το αλάτι
(δουλεύουμε το μίξερ με το γάντζο).
Μόλις γίνει μια σφικτή ζύμη σταματάμε το μίξερ,κάνουμε μια μπάλα
και την αφήνουμε για 2 ώρες να διπλασιάσει τον όγκο της.
Κάνουμε το ζυμάρι ένα μακρόστενο μπαστούνι και το κόβουμε
σε 9 κομμάτια.
Παίρνουμε ένα κομμάτι το κάνουμε μακρύ κορδόνι και το
τυλίγουμε όπως παρακάτω,η ένωση πάντα θα είναι από κάτω.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Αραδιάζουμε τα τσουρεκάκια σε ταψί και τα αφήνουμε για
1 ακόμη ώρα να διπλασιάσουν τον όγκο τους
(απαραίτητο αλλιώς δεν θα είναι αφράτα),
Χτυπάμε το αβγό με το γάλα και τα αλείφουμε απαλά
με ένα πινέλο να μην ξεφουσκώσουν
Πασπαλίζουμε με μαύρη ή χοντρή ζάχαρη.
Ψήνουμε 15 λεπτά.
Καλή Επιτυχία!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου