Υλικά
1/2 κιλό σιτάρι για κόλλυβα
σταφίδες
αμύγδαλο άσπρο
στραγάλια μαλακά
1 κούπα ζάχαρη
2-3 κ.σούπας αλεύρι
σουσάμι
μαϊντανό (προαιρετικά)
σπόρια από ρόδι (προαιρετικά)
κύμινο
κανέλα
γαρύφαλλο τριμμένο
ζάχαρη άχνη
καραμέλες για μνημόσυνα (ασημένιες)
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τα υλικά μας.
Βράζουμε το σιτάρι μέχρι να μαλακώσει, το στραγγίζουμε καλά το απλώνουμε
πάνω σε μια απορροφητική πετσέτα.Το αφήνουμε να στεγνώσει εντελώς
(1 μέρα ή όλο το βράδυ).
Ρίχνουμε σε ένα κατσαρόλι που καίει το αλεύρι.
Το καβουρδίζουμε μέχρι να σκουρύνει (όχι να μαυρίσει και να καεί).
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το σιτάρι.
Παίρνουμε τα σταγγάλια τα βάζουμε στο multi και τα κάνουμε σκόνη.
Τα βάζουμε μαζί με το στάρι.
Παίρνουμε όλους τους ξηρούς καρπούς τους βάζουμε και αυτούς στο multi
και αλέθουμε να γίνουν λεπτά κομμάτια (ούτε σκόνη ούτε χοντροκομμένα).
Τα ρίχνουμε στο μπολ με το σιτάρι, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά
εκτός από τις ζάχαρες.
Κάνουμε με τα υλικά μας ένα βουναλάκι ρίχνουμε από πάνω την ζάχαρη
να πάει σε όλη την επιφάνεια,
Τέλος ρίχνουμε την άχνη με ένα σουρωτήρι να πάει πάει παντού και να καλύψει
όλα τα κόλλυβα.
Διακοσμούμε με τις καραμελίτσες.
Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!
Προετοιμασία
Όταν κάνουμε κόλλυβα πάντα έχουμε αναμμένο το θυμιατό ένα κερί και μια εικόνα.
ΣΗΜ: Αν θέλουμε διακοσμούμε με ζαχαροπάστα.
Σε κάποια από τα υλικά δεν έχω βάλει δοσολογίες γιατί κάποιοι θέλουν περισσότερους
ή λιγότερους ξηρούς καρπούς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου