Αυτή η συνταγή κάνει από τις καλύτερες τούρτες που έχω φάει και είναι "ειδική" για φουσκωτές τούρτες. Μια δοκιμή θα σας πείσει!!!
Υλικά για το παντεσπάνι
8 αβγά
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια αλεύρι
1 μπέικιν
6 κουταλιές κακάο
5 κουταλιές νερό
Για το σιρόπι
1 ποτήρι γάλα
1 ποτήρι νερό
4 κουταλιές κακάο
2 κουταλιές νες καφέ
8 κουταλιές ζάχαρη
Γέμιση
1 σακουλάκι έτοιμη κρέμα μιλφέιγ
Γάλα όσο λέει στο σακουλάκι
Επικάλυψη
Κρέμα βουτύρου
Ζαχαρόπαστα
Χρώματα ζαχαροπλαστικής σε πάστα της αρεσκείας σας
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί. Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο βαθύ ταψί,βάζουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και απλώνουμε το μείγμα για το παντεσπάνι. Το ψήνουμε μέχρι να βγαίνει η οδοντογλυφιδα καθαρή,περίπου 30-40 λεπτά.
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνουμε να πάρουν βράση για 5-6 λεπτά.Το αφήνουμε να κρυώσει.
Συναρμολόγηση
Μόλις ετοιμαστεί το παντεσπάνι και κρυώσει,το χωρίζουμε σε 3 ίσα μέρη και κάθε κομμάτι το κόβουμε στην μέση.
Το σιροπιάζουμε(όχι πολύ και όχι στις άκρες!).
Κάνουμε την κρέμα όπως λένε οι οδηγίες και συναρμολογούμε την τούρτα.
Μόλις βάλουμε και το τελευταίο παντεσπάνι,το οποίο δε σιροπιάζουμε,παίρνουμε 3 ξυλάκια για σουβλάκι,τα κόβουμε στο ύψος της τούρτας και τα βάζουμε μέσα στο κέικ,για να το στηρίζουν.
Κόβουμε το κέικ στο σχήμα που θέλουμε να δώσουμε στην τσάντα.
Αναμειγνύουμε τη ζαχαρόπαστα με ό,τι χρώμα διαλέξαμε και ζυμώνουμε καλά να μοιραστεί σωστά το χρώμα(εάν κολλάει στα χέρια, θα βάλουμε και άλλη άχνη) Κρατάμε ένα κομμάτι για τα γύρω-γύρω κορδόνια και τα πλαϊνά κομμάτια στις γωνιές. Ανοίγουμε τη ζαχαρόπαστα σε μεγάλο φύλλο(όχι πολύ λεπτό)και κόβουμε τα πλαϊνά της τσάντας,τα μπροστά και το επάνω.
Παίρνουμε το άλλο κομμάτι,το ανακατεύουμε πάλι με το χρώμα που μας αρέσει. Κάνουμε τις γωνιές και κορδόνια,τα οποία τα περνάμε γύρω-γύρω απο τις ενώσεις της ζαχαρόπαστας.
Έπειτα κάνουμε τα λουριά και το κουμπί της τσάντας.Η τσάντα είναι έτοιμη για φάγωμα.
Χρόνια Πολλά κουμπαρούλα!!!!!!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου