Υλικά
500 γρ. κανταΐφι
250 γρ. σαντιγί
φλ. τσαγιού καρυδόψιχα τριμμένη
250 γρ. αγελαδινό βούτυρο
για το σιρόπι:
5 φλιτζ. τσαγιού νερό
5 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
1 βανίλια
για την κρέμα:
2 λίτρα γάλα
1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζ. τσαγιού κάστερ πάουντερ
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο multi τα καρύδια να γίνουν σκόνη. Ανοίγουμε με τα χέρια μας και στρώνουμε το μισό κανταΐφι.
Απλώνουμε το τριμμένο καρύδι
και μετά από πάνω το υπόλοιπο κανταΐφι. Το περιχύνουμε με το φρέσκο βούτυρο που έχουμε λιώσει.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.
Βράζουμε το 1½ λίτρο γάλα και στο υπόλοιπο διαλύουμε το αλεύρι,το κάστερ πάουντερ και τη ζάχαρη,ανακατεύοντας συνεχώς,για να μη σβολιάσει.Μόλις το γάλα φουσκώσει χαμηλώνουμε το μάτι και ρίχνουμε μέσα σιγά-σιγά το υπόλοιπο(με το κάστερ πάουντερ),ανακατεύοντας συνεχώς,για να μη σβολιάσει.
Αφού ετοιμάσουμε το σιρόπι,
σιροπιάζουμε το κανταΐφι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Μπορούμε να βάλουμε από πάνω και την κρέμα.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει.Βάζουμε από πάνω τη σαντιγύ,
λίγο καρυδάκι και είναι έτοιμο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου