Είναι βασιλόπιτα τύπου κέικ
της τελευταίας στιγμής!!!
Υλικά
500γρ. αλεύρι που φουσκώνει
2 φλιτζ. του νες ζάχαρη
5-6 αβγά (αναλογα το μέγεθος)
250γρ. βιτάμ
1 κεσ. γιαούρτι
χυμό απο ένα πορτοκάλι και το ξύσμα του
ξύσμα απο 1 λεμόνι
2 βανίλιες
1 φλιτζάνι καρύδια (προαιρετικά)
1/2 κούπα σταφίδες (προαιρετικά)
για τη διακόσμηση
ζαχαρόπαστα
χρώματα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση
Χτυπάμε πρώτα τα αβγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι εναλλάξ με το γιαούρτι,
το χυμό από το πορτοκάλι και τα ξύσματα.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής.
Στο τέλος βάζουμε τα καρύδια,τις σταφίδες (αφού τις έχουμε αλευρώσει ελαφρώς) και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Απλώνουμε στο ταψί λαδόκολλα,βάζουμε μέσα το χυλό απο το κέικ και τοποθετούμε το νόμισμα το οποίο έχουμε τυλίξει σε ένα αλουμινόχαρτο.
Καλή χρονια σας εύχομαι με υγεία και χαρά!!!!!!!!!!!!!!!
της τελευταίας στιγμής!!!
Υλικά
500γρ. αλεύρι που φουσκώνει
2 φλιτζ. του νες ζάχαρη
5-6 αβγά (αναλογα το μέγεθος)
250γρ. βιτάμ
1 κεσ. γιαούρτι
χυμό απο ένα πορτοκάλι και το ξύσμα του
ξύσμα απο 1 λεμόνι
2 βανίλιες
1 φλιτζάνι καρύδια (προαιρετικά)
1/2 κούπα σταφίδες (προαιρετικά)
για τη διακόσμηση
ζαχαρόπαστα
χρώματα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση
Χτυπάμε πρώτα τα αβγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι εναλλάξ με το γιαούρτι,
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής.
Στο τέλος βάζουμε τα καρύδια,τις σταφίδες (αφού τις έχουμε αλευρώσει ελαφρώς) και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Απλώνουμε στο ταψί λαδόκολλα,βάζουμε μέσα το χυλό απο το κέικ και τοποθετούμε το νόμισμα το οποίο έχουμε τυλίξει σε ένα αλουμινόχαρτο.
Το ψήνουμε στους 175 βαθμούς (στις αντιστάσεις) για 40-50 λεπτά.
Πώς να κάνουμε τα αγιοβασιλάκια:
Πλάθουμε σχέδια όπως αυτά της φωτογραφίας:
Πώς να κάνουμε τα αγιοβασιλάκια:
Πλάθουμε σχέδια όπως αυτά της φωτογραφίας:
και τα κολλάμε μεταξύ τους με λίγο νεράκι!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου