translation

Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2011

Κουνουπίδι γιαχνί

Pin It

Με αυτή τη συνταγή σίγουρα θα λατρέψετε το κουνουπίδι!!!

DSC00258

Υλικά
1 μέτριο κουνουπίδι  χωρισμένο σε φουντίτσες
2 καρότα σε φέτες και κομμένα στη μέση
1 πατάτα κομμένη καρέ
1 κον κασέ
1 τούφα ψιλοκομμένο σέλινο
1-1 1/2 ποτήρι νερό
λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Βάζουμε ένα δάχτυλο λάδι σε κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κουνουπίδι
μέχρι να ροδίσει.

DSC00239

Tο βγάζουμε.Ρίχνουμε τα καρότα,τα τσιγαρίζουμε και τα βγάζουμε.

DSC00243

Κάνουμε το ίδιο και με τις πατάτες.

DSC00242

DSC00245

Αδειάζουμε το λάδι που τηγανίσαμε και βάζουμε καθαρό.
Ρίχνουμε και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.

DSC00249

Μόλις μαραθεί ρίχνουμε τα σοταρισμένα λαχανικά που στο μεταξύ έχουν στραγγίξει.
Προσθέτουμε τη σάλτσα,αλάτι,πιπέρι,το σέλινο και νερό μέχρι να σκεπαστούν τα λαχανικά.

DSC00250

Μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να ανακατεύουμε
με κουτάλι.
Αν χρειαστεί κουνάμε την κατσαρόλα κρατώντας την απ’τα χερούλια.

DSC00259

                                   Καλή Επιτυχία!!

Η συνταγή και η εκτέλεση,με τις φωτογραφίες,είναι της πολύ καλής μου φίλης Λίτσας.

4 σχόλια:

Φανή Παπαγεωργίου, Ζωγράφος είπε...

τέλειο Άλεξάνδρα μου!!!φιλάκια.

Αλεξάνδρα είπε...

Φανούλα μου καλημέρα!
Χαίρομαι που σου άρεσε η συνταγή αλλά δεν είναι δική μου.
Την ανέβασε η Μαργαρίτα και την έφτιαξε και φωτογράφισε η φίλη της Λίτσα!

Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι!!!!!!!!!

Φιλάκια πολλά
Φιλικά
Αλεξάνδρα

Ανώνυμος είπε...

Πεντανόστιμο φαγάκι και όμως υποτιμημένο! Με τα πρώτα κρυάκια αρχίζω και το φτιάχνω, αλλά μέχρι τώρα δεν τα τηγάνιζα τα λαχανικούλια μου. Θα το δοκιμάσω έτσι οπωσδήποτε!

Καλημέρα!

Εφη

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά πολύ συνταγή Βέφας ακουγεται, όλα τηγανισμένα και πολύ βαριά.Θα το δοκιμάσω με απλό σωταρισμα σε νερό ή λάδι και θα επανέλθω με σχόλια.Μου άρεσε όμως η άλλη εκδοχή χρήση του κουνουπιδιού. Τίποτα για το φούρνο ξέρουμε;

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...