translation

Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2009

Χιονισμένο Gingerbread

Pin It
Tο τζίντζερμπρέντ είναι ίσως το πιο όμορφο γλυκό για να διακοσμήσετε το σπίτι σας τα Χριστούγεννα!!!




Υλικά

3 κούπες αλεύρι
1/2 κουταλάκι σόδα
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 1/2 κουταλάκι τζίντζερ (ginger)
1 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1/2 κουταλάκι τριμμένο γαρύφαλλο
1/2 κούπα Μαργαρίνη
1/2 ζάχαρη καστάνη
3/4 κούπας μελάσα ή γλυκόζη
1 αβγό χτυπημένο
2 κούπες αλεύρι για το ζύμωμα

Υλικά για το royal icing
3 ασπράδια αβγού
450γρ. άχνη ζάχαρη
χρώματα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας σας

Για τη διακόσμηση
Καραμέλες smarties
Ζαχαρωτά ό,τι θέλετε για να γίνει έτσι όπως το φαντάζεστε
Εκτέλεση
Σχεδιάζουμε σε ένα χαρτόνι την όψη(22εκ. ύψος x 15εκ πλάτος),το πλαϊνό(15εκ x 15εκ)και τη σκεπή (17εκ x 12εκ.).

Κόβουμε τα κομμάτια.


Ζύμη
Κοσκινίζουμε το αλέυρι με όλα τα μπαχαρικά,τη σόδα και το αλάτι.

Βαζουμε σε μια κατσαρολίτσα το βούτυρο να λιώσει και το αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τη μελάσα,τη ζάχαρη,το αβγό και ανακατεύουμε.
Μόλις ενωθούν καλά τα υλικά,ρίχνουμε το μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε να ενωθούν.

Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και ζυμώνουμε προσθέτοντας το υπόλοιπο αλεύρι.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
Ανοίγουμε ένα φύλλο πάνω σε λαδόχαρτο περίπου 5χιλ. πάχους.
Βάζουμε επάνω τα πατρόν και τα κόβουμε επί 2 φόρες το καθένα.
Μεταφέρουμε τα κομμάτια της λαδοκόλλας,με τη ζύμη που έχει πάνω τα σχήματα του σπιτιού,σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για 10-12 λεπτά.
Τα αφήνουμε 1 ώρα να κρυώσουν,για να σκληρύνουν το μπισκότα.

Γλάσο

Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη,ωσπού να σφίξουν καλά και να αφρατέψουν,περίπου 5 λεπτά.Βάζουμε το γλάσο σε ένα κορνέ με χοντρούλα μύτη.(Αν θέλουμε το ανακατεύουμε και με χρώμα).

Συναρμολόγηση

Bήμα Πρώτο:ενώνουμε όψη με την μία πλευρά

Βήμα Δεύτερο:την πίσω όψη


Βήμα τρίτο:δεύτερη πλευρά

Βήμα Τέταρτο:σκεπή

Το τελικό δημιούργημα:

Η συνταγή είναι από το βιβλίο της Αλεξίας Αλεξιάδου "Ονειρεμένα Χριστούγεννα".

5 σχόλια:

Αλεξάνδρα είπε...

Πολύ ωραία η παρουσίαση σου Μαργαρίτα !
Μπράβο και του χρόνου!!!!!

Ευη είπε...

πες μου οτι το εκανες?????Μπραβο ρε Μαργαριτα!!!
Χαζη ερωτηση αλλα μελασα απο που βρηκες?

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ πολυ πολυ πολυ ωραιο!!!
το ρωταω παντου γιανα ειμαι σιγουρη...ποσες μερες μετα μπορουμε να φαμε το γλασσο? το ωμο αυγο δεν ειναι ανθιυγεινο? το εκανα μεχρι τωρα με το ετοιμο που εχει μεσα αλμπουμινη ειπα φετος να το κανω με δικο μου αλλα θα φανε παιδακια και εχω θεμα...θα με βοηθουσες πολυ..
καλα χριστουγεννα σε ολους!!!
χρυσα Σ.

Ανώνυμος είπε...

αντι για μελασα η γλυκοζη μπορουμε να βαλουμε κατι αλλο οπωσ πετιμεζι η οχι?

DIMITRIS είπε...

Καλησπέρα
Δε ξερω πως αντιδράει το πετιμεζι
δοκιμάστε το και πειτε μας να ξεουμε αν ειναι να το προτινουμε και σε άλλους
Καλη Επιτυχια!!!!!!

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...