translation

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2009

Βασιλόπιτα της πεθεράς μου!!!

Pin It
Είναι βασιλόπιτα τύπου κέικ
της τελευταίας στιγμής!!!

166863_1774640603123_1152542545_2337227_1981690_n (1)



Υλικά
500γρ. αλεύρι που φουσκώνει
2 φλιτζ. του νες ζάχαρη
5-6 αβγά (αναλογα το μέγεθος)
250γρ. βιτάμ
1 κεσ. γιαούρτι
χυμό απο ένα πορτοκάλι και το ξύσμα του
ξύσμα απο 1 λεμόνι
2 βανίλιες
1 φλιτζάνι καρύδια (προαιρετικά)
1/2 κούπα σταφίδες (προαιρετικά)

για τη διακόσμηση
ζαχαρόπαστα
χρώματα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση

Χτυπάμε πρώτα τα αβγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.

Έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι εναλλάξ με το γιαούρτι,


το χυμό από το πορτοκάλι και τα ξύσματα.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής.
Στο τέλος βάζουμε τα καρύδια,τις σταφίδες (αφού τις έχουμε αλευρώσει ελαφρώς) και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Απλώνουμε στο ταψί λαδόκολλα,βάζουμε μέσα το χυλό απο το κέικ και τοποθετούμε το νόμισμα το οποίο έχουμε τυλίξει σε ένα αλουμινόχαρτο.


Το ψήνουμε στους 175 βαθμούς (στις αντιστάσεις) για 40-50 λεπτά.

Πώς να κάνουμε τα αγιοβασιλάκια:

Πλάθουμε σχέδια όπως αυτά της φωτογραφίας:
και τα κολλάμε μεταξύ τους με λίγο νεράκι!!!


167753_1778601862152_1152542545_2342165_5402293_n

                       Καλή χρονια σας εύχομαι με υγεία και χαρά!!!!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...