translation

Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2011

Ζουμερή τούρτα ινδοκάρυδου

Pin It

Για τους λάτρεις της καρύδας!!!!

Νέος φάκελος

 

Υλικά
για το κέικ
5 ασπράδια αβγών
250 γρ. ζάχαρη
100 γρ. ινδοκάρυδο
100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φακελάκι μπέικιν

για το σιρόπι
1 νεροπότηρο γάλα

για την κρέμα
5 κρόκους
4 φλ.τσαγιού γάλα
150 γρ. ζάχαρη
3 κ.σ. γεμάτες νισεστέ ή κορν φλάουρ
3 κ.σ. αλεύρι
1 βανίλια

για την επικάλυψη
σαντιγί (προαιρετικά)
ινδοκάρυδο

Εκτέλεση

Κέικ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη να γίνουν πηκτά σαν γιαούρτι.
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά.

DSC01438

Ανακατεύουμε σιγά σιγά με ένα κουτάλι να μη φύγει ο αέρας.

DSC01439

Βουτυρώνουμε μια φόρμα 23x33εκ. ή μια στρογγυλή με διάμετρο 24εκ.
Βάζουμε μέσα το μείγμα και το ψήνουμε στις αντιστάσεις για 25 λεπτά.
Έπειτα αφήνουμε το κέικ να κρυώσει,το τρυπάμε σε διάφορα σημεία,
με ένα πιρούνι και ρίχνουμε το γάλα.

DSC01441

Κρέμα
Ανακατεύουμε καλά σε ένα βαθύ μπολ τους κρόκους,τη ζάχαρη,το νισεστέ,
το αλεύρι και μια κούπα γάλα.

DSC01440

Βάζουμε τις 3 κούπες γάλα και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα να βράσουν.
Μόλις πάρει βράση,χαμηλώνουμε στο 1/3 τη φωτιά.Ρίχνουμε τα υλικά
του μπολ και ανακατεύουμε συνεχώς για να μη σβολιάσουν.

DSC01442

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.Απλώνουμε πάνω στο κέικ.
Χτυπάμε τη σαντιγί,αδειάζουμε πάνω από την κρύα κρέμα και προσθέτουμε το ινδοκάρυδο.
Μπορείτε,για πιο ελαφριά,να μη βάλετε τη σαντιγί και να πασπαλίσετε μόνο με ινδοκάρυδο.

DSC01458

                  Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...