translation

Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2010

Αλμυρή Πατσαβουρόπιτα

Pin It

Απλή,γευστική και τέλεια…

059

Υλικά
500 γρ. φύλλα κρούστας
150 γρ. βούτυρο λιωμένο
300 γρ. τυρί
200 γρ. μοτσαρέλα μπαλίτσες κομμένες στην μέση
100 γρ. κασέρι τριμμένο
1 ποτήρι γάλα
4 αβγά
πιπέρι

Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε πολύ καλά το ταψί.Βουτυρώνουμε πολύ καλά τα φύλλα,

051

τα σουρώνουμε και τα βάζουμε στο ταψί.

052

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί

053

και τα ρίχνουμε πάνω στα φύλλα.

057

Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς,μέχρι να ροδίσουν.

058

Καλή Επιτυχία!!!

20 σχόλια:

tasoula είπε...

Με κόλασες πρωί πρωί ,πεινάω κιόλας αχ και να είχα ένα κομμάτι μαζί με τον καφέ μου !!!!!!!!!!!!Μπράβο Ρίτα σούπερ η πιτούλα!

hameleon είπε...

Τώρα κατάλαβα γιατί την λένε πατσαβουρίπιτα. Νόμιζα οτι προερχόταν από το πατσά.

Περίεργη,φύλλα και γέμιση ένα μαζί, πρέπει να είναι νόστιμη.

cibus♥I είπε...

Εύκολη, γρήγορη, πεντανόστιμη!
Thumbs up Ριτάκι!=D

areti είπε...

ΕΓΩ ΚΑΝΩ ΤΗ ΓΛΥΚΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΗ.ΚΑΙ Η ΑΛΜΥΡΗ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ.ΘΑ ΤΗ ΔΟΚΙΜΑΣΩ.

Ανώνυμος είπε...

Θα την δοκιμασω σιγουρα.!!!

Ανώνυμος είπε...

τελεια και γρηγορη

Ανώνυμος είπε...

αν είχα το φύλλο θα την έκανα τώρα γιατί περιμένω να ρθουν τα παιδιά μου

Ανώνυμος είπε...

Μαργαρίτα τα 150γρ βούτυρο είναι για το άλλειμμα ή μπαίνει κι αυτό μαζί με τα υπόλοιπα υλικά; Ευχαριστώ πολύ, Βάσω...

maggy είπε...

Το βουτυρο ειναι για να αλλειφουμε τα φυλλα, περιμενω εντυπωσεις

Αγγελική είπε...

Την έφτιαξα χθες και φαγώθηκε απο 8 άτομα επιτόπου σχεδόν καυτή!Ξετρελάθηκαν όλοι!Η μόνη παρατήρηση που έχω να κάνω είναι ότι τα 150 γρ. βούτυρο έπεσαν πολύ και ότι για τα δικά μου γούστα θέλει μεγαλύτερη αναλογία φέτας γιατί τα υπόλοιπα τυριά ειναι πολύ γλυκά,τονίζω οτι αυτό αφορά τα δικά μου γούστα γιατί οι υπόλοιποι διαφώνησαν.Φουσκώνει πολύ ωραία και είναι κατι μεταξύ τυρόπιτας και σουφλέ

Ανώνυμος είπε...

htan teleioo

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΑΨΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΣΗ?

margarita είπε...

το ταψακι αυτο ειναι 32 εκ, αλλα μπορεις και μεχρι 28 να χρησιμοπιησεις

eviv είπε...

την έκανα σύμφωνα με τις οδηγίες,έβαλα 2 ποτήρια γάλα όμως,κ χρησιμοποίησα φέτα αντί για μοτσαρέλλα. εξαιρετική! ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

τα 300 γρ. τυρί τι τυρί είναι?οποιοδήποτε κίτρινο?

margarita είπε...

οχι δεν ειναι κιτρινο ε ιναι φετα

Ανώνυμος είπε...

Ζεστή ήταν πολύ ωραία!!Σαν σουφλέ φούσκωσε και τα φύλλα από κάτω τραγανά. Αλλά όταν κρυώνει δεν τρώγεται το ίδιο ευχάριστα. Εγώ βέβαια είμαι λάτρης του σπιτικού φύλλου και για αυτό το λέω αυτό. Οπότε φάτε τη ζεστή!!!

Faten... είπε...

ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ!!!! ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΠΩΣ ΗΤΑΝ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ .... ΚΑΙ ΟΝΤΩΣ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕΕΕΕ.....

antalia είπε...

Καλησπέρα,
έκανα την συνταγή και αντί για μοτσαρέλα άσπρη έβαλα μοτσαρέλα κασέρι. Κατα τ`αλλα ήθελα πολύ να σας στείλω μια φωτογραφία αλλά δεν πρόλαβα. Πολύ ωραία η συνταγή. Εύκολη και χορταστική!

Ανώνυμος είπε...

Από τις ωραιότερες και απλούστερες πίτες που υπάρχουν. Τη φτιάχνω τουλάχιστον μία φορά το μήνα!

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...