translation

Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014

Λαζάνια με κιμά

Pin It
Το αγαπημένο φαγητό του Γκάρφιλντ και όχι μόνο!!!
Λαζάνια
Υλικά
1 πακέτο λαζάνια
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
200γρ μπέικον καπνιστό λιωμένο στο multi
1 μεγάλο καρότο τριμμένο
3 κ.σούπας σέλινο (το λευκό μέρος)
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σάλτσα ντομάτα
2 κύβους κότας
2 φύλλα δάφνης
αλάτι, πιπέρι
1 συσκευασία Mix τυριών
1 μοτσαρέλλα
λίγη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
Μπεσαμελ
λάδι φρυγανιά τριένη
Συνταγή
Βάζουμε το λάδι να καεί και ρίχνουμε το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλινο.
DSC_1795
Μόλις τσιγαριστούν ρίχνουμε τον κιμά και το μπέικον,
DSC_1796
όταν ασπρίσει ο κιμάς ρίχνουμε την ντομάτα , τους κύβους, την δάφνη το αλάτι και το πιπέρι.
DSC_1801
Κατεβάζουμε το μάτι στο πολύ χαμηλό και αφήνουμε την σάλτσα να βράσει για 1-2 ώρες, προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί. Κάνουμε την μπεσαμελ όπως στις οδηγίες της συνταγή. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα κασέρια.  Λαδώνουμε το πυρέξ και το πασπαλίζουμε με την φρυγανιά . Απλώνουμε από πάνω τα λαζάνια,
DSC_1803 
ρίχνουμε σάλτσα, λίγα τριμμένα κασέρια και λίγη μπεσαμέλ,
DSC_1804
DSC_1806
στρώνουμε από πάνω πάλι λαζάνια και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν  τα υλικά, στην τελευτα στρώση ρίχνουμε τα κασέρια πάνω από την μπεσαμελ.
DSC_1807
Βάζουμε σκεπασμένο το ταψί για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς, βγάζουμε το καπάκι  και το αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να ροδίσει.
DSC_1813
                Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!!
lasange
Υ.Γ. ΑΝ βάλετε μακαρόνια που δεν χρειάζονται βράσιμο θα βάλετε μίση κούπα νερό στην σάλτσα του κιμά πριν την κατεβάσετε από το μάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...