translation

Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010

Τα Φιογκάκια της Κικίτσας

Pin It

Η συνταγή είναι της φίλης Κικίτσας από τις Σέρρες…

DSC00601-1

Υλικά
7 αβγά
7 κ.σ. ζάχαρη
6 κούπες αλεύρι
1 βανίλια
1 μπέικιν
2 φακελάκια μαγιά σε σκόνη
1 ποτήρι χλιαρό γάλα
250γρ. βιτάμ (για το άλλειμα)

για το σιρόπι
5 ποτήρια νερό
5 ποτήρια ζάχαρη
1 βανίλια
λίγο ξύσμα από λεμόνι

Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα.

DSC00564

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με το γάλα.

DSC00565

Αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον για 1 ώρα.

DSC00567 .DSC00569

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μπάλες.Παίρνουμε τη μια μπάλα την ανοίγουμε σε ένα μεγάλο τετράγωνο φύλλο,το αλείφουμε με βιτάμ

DSC00570

και το διπλώνουμε σε 3 κομμάτια.

DSC00571

DSC00572

Κόβουμε λεπτές λωρίδες όσο το μικρό μας δαχτυλάκι

DSC00573

και τις διπλώνουμε σαν να κάνουμε κόμπο.

DSC00574

DSC00577 

Τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.

DSC00582

Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν 5 λεπτά.Ρίχουμε το σιρόπι στο ταψί

DSC00586

και αφήνουμε 10 λεπτά να τραβήξουν,γυρνάμε από την άλη μεριά.Αφήνουμε μέχρι να τραβήξουν όλο το σιρόπι και τα βάζουμε στο ψυγείο.

DSC00602-1

                           Καλή Επιτυχία!!!

17 σχόλια:

Ελευθερία είπε...

ευκολα, γρηγορα καιεντυποσιακα τα φιογκακια σας. πρεπει να ειναι και πεντανοστιμα θα δοκιμαστουν σιγουρα!!!

maria mas. είπε...

Πωωωωωω τι νόστιμα που φαίνονται?? Και εύκολα!
Θα τα δοκιμάσω άμεσα και θα σου πω εντυπώσεις.
Καλημέρα..

Εφη είπε...

Δεν τα είχα ξανακούσει ποτέ! Πολύ εντυπωσιακά είναι!

Ανώνυμος είπε...

εμείς τα λέμε ροξάκια κ τα κανει η γιαγιά μου στη δεσκάτη κ τα σπάνε!

margarita είπε...

Tι εννοιεις με τα σπανε οτι ειναι πολυ νοστιμα ή οτι τα κάνετε με άλλο τρόπο?

pitsa1 είπε...

καλημερα σημερα κανω τα φιογκατια αλλα εγω εβαλα 7 κουπες αλευρι γιατι κολουσε η ζυμη στα χερια μου τωρα περιμενω να δω αν θα φουσκωσει κι θα σας πω .

pitsa1 είπε...

Καλησπερα τελικα τα φιογκκι βρηκαν υπεροχα φουσκωσαν ψηθηκαν και η γευση τους υπεροχη και αναλαφρα ΤΕΛΕΙΑ

Κική είπε...

γίνεται να τα κάνω με φαρίνα χωρίς να βάλω μαγιά; Η λέτε να τα κάνω με κλασσικό αλεύρι και μαγιά όπως είναι η συνταγή εδώ;

margarita είπε...

Αν σε προλαβα κανε την συνταγη οπως εχει, αλλιως πες μου για το αποτελεσμα

Ανώνυμος είπε...

παιδιά πόσα κομμάτια βγάζει η συνταγή;

Αλεξάνδρα είπε...

Καλησπέρα.

Επειδή έτυχε να έχω φτιάξει κι εγώ αυτή τη συνταγή της Μαργαρίτας,
μπορώ να σου πω ότι βγαίνουν ΠΟΛΛΑ κομμάτια εξαρτάται βέβαια και από το μέγεθος που θα τα φτιάξεις.

Πάντως είναι πεντανόστιμα!!!

Καλό απόγευμα
Αλεξάνδρα

Κική είπε...

Μαργαρίτα αύριο θα τα κάνω για καφεδάκι με παρέα το απόγευμα. Το θέμα μου είναι το εξής: θα τα κάνω το μεσημέρι μετά τη δουλειά. Θα έχω καλεσμένους το απόγευμα. Πιστελυεις ότι και πάλι πρέπει να μπούνε στο ψυγείο; Δηλαδή δεν μπορώ να τα κλρατλησω σε θερμοκρασία δωματίου και ότι περισσέψει να μπει ψυγείο; ΄Η σερβίρονται δροσερά;
Ευχαριστώ και καλλή μου επιτυχία.
Θα γράψω εντυπώσεις!

margarita είπε...

Δεν χρειαζετε να τα βαλεις ψυγειο για λιγες ωρες, αλλα δεν εχουν και προβλημα, βασικα ειναι σαν τα ρωξακια χωρι ςτην σοκολατα και ειναι παρα πολυ ωραια,

Κική είπε...

έγιναν πεντανόστιμα!Ευχαριστούμε για τη συνταγή!

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα!!Σε τι θερμοκρασία ψήνονται???

margarita είπε...

Καλησπέρα
στους 180 βαθμους στον αερα.
Καλη Επιτυχια!!

Ανώνυμος είπε...

Τα έφτιαξα και είναι όντως πανέμορφα!Οι ενστάσεις μου είναι οι εξής:Για το σιρόπι,πιστεύω πως δεν αρκούν 5',γιατί δε μου βγήκε δεμένο,αλλά νερουλό,οπότε τα φιογκάκια βγήκαν ελαφρώς λασπωμένα.Επίσης,αλεύρι χρειάζεται παραπάνω απο 3 κούπες.Δυστυχώς δε μέτρησα,αλλά πιστεύω πως χρειάστηκα 1 επιπλέον κούπα,γιατί δε δουλεύονταν η ζύμη.Καλό θα ήταν αν κάποιος έχει κάνει πολλές φορές τη συνταγή,να μετρήσει τα υλικά σε γραμμάρια και να μας ενημερώσει,ώστε να αποφευχθούν παρεξηγήσεις στο μέτρημα,λόγω διαφορετικών μεγεθών στις κούπες.Επιπλέον να πω,πως πειραματίστηκα λιγάκι,βάζοντας πάνω απ'το αλειμμένο βιτάμ,τριμμένο καρύδι,σουσάμι,κανέλα και γαρύφαλλο,καθώς και απο πάνω,αφού τα σιρόπιασα.Αυτά!Πολύ καλή ιδέα πάντως!Ευχαριστώ πολύ!!!

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...