translation

Κυριακή, 21 Νοεμβρίου 2010

Κρέμα ζαχαροπλαστικής

Pin It

Κλασσική αλλά υπέροχη

DSC00629

Υλικά
3 κ.σ. αλεύρι
2 κ.σ. κορν φλάουρ
4 κρόκους
1/2 κούπας ζάχαρη
2 κούπες γάλα
1 βανίλια
1 κούπα σαντιγί

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά μισή κούπα γάλα με τους κρόκους,τη ζάχαρη,το αλεύρι και το κόρν φλάουρ μέχρι να φύγουν οι σβόλοι.

DSC00612

Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να βράσει. Μόλις πάρει βράση το αποσύρουμε ρίχνουμε τα κροκάδια και ανακατεύουμε συνεχώς για να μη σβολιάσει.

DSC00615

Χαμηλώνουμε τη φωτιά στη μέση και το ξαναβάζουμε μέχρι να πήξει, μόλις πήξει αποσύρουμε από το μάτι της κουζίνας,τη σκεπάζουμε με μεμβράνη για να πιάσει κρούστα

DSC00617

και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.Χτυπάμε την σαντιγί να γίνει πηκτή σαν γιαούρτι

DSC00618

και ρίχνουμε μέσα την κρέμα που έχει κρυώσει χτυπώντας την για 2-3 λεπτά.

DSC00620

Καλή επιτυχία!!!

Tip: Αν σας σβολιάσει η κρέμα χτυπήστε την με το μίξερ και περάστε την από σίτα.
Όταν ρίχνετε το μείγμα στο καυτό γάλα χαμηλώστε την φωτιά μη σας καεί.
Η κρέμα μπαίνει για γέμιση σε τούρτα,τάρτες ακόμη και σκέτη.

Η συνταγή είναι της Β. Αλεξιάδου

4 σχόλια:

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Αγαπημένη η κρέμα αυτή!Ευτυχώς κοντεύουν τα Χριστούγεννα και όλο και κάποιο γλυκάκι θα κάνουμε με αυτή!

cook είπε...

η αγαπημενη κρεμα του μιλφειγ!

Ανώνυμος είπε...

ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΦΤΙΑΧΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ!! ΓΙΑ ΕΝΑ ΓΡΗΓΟΡΟ ΜΙΛΦΕΙΓ!!
ΦΙΛΑΚΙΑ,Α/Μ

Ανώνυμος είπε...

Κατά λάθος έβαλα όλα τα υλικά μαζί (εκτός από τη σαντιγί)!!! Επειδή λυπήθηκα να τα πετάξω, είπα να δοκιμάσω τι θα γίνει. Τα χτύπησα πολύ καλά και μετά τα έβαλα να βράσουν. Η κρέμα βρήκε καταπληκτική!:)
Χρίστινα

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...