translation

Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017

Πορτοκαλένια

Pin It

Ένα γλυκό πανεύκολο με λίγά υλικά

Δροσερό και γρήγορο ότι πρέπει για το καλοκαίρι!!!

DSC_3627

Υλικά

1 πακέτο πτι μπερ

κρέμα

1 ζαχαρούχο

5 κουτ. Σούπας κορν φλαου

2 αυγά

1 κουτ. Σουπάς βούτυρο

Κρέμα πορτοκάλι

2 ποτήρια νερού χυμό πορτοκάλι

4 κουτ. Σούπας κοφτές κορν γλάου

Συνταγή

Στρώνουμε σε ένα ταψί 30 εκ. μια στρώση πτι μπερ.

DSC_3614

Βάζουμε στην κατσαρόλα το ζαχαρούχο.

Γεμίζουμε το κουτάκι του ζαχαρούχου 3 φορές με νερό και το αδειάζουμε στην κατσαρόλα

Προσθέτουμε το κορν φλαου και ανοίγουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά.

Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια πηκτή κρέμα.

Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας ζωηρά και στο τέλος βάζουμε το βούτυρο.

DSC_3613

Βάζουμε την ζεστή κρέμα με μια κουτάλα πάνω στα μπισκότα.

Αφήνουμε την κρεμά να κρυώσει .

Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε τον χυμό με το κορν φλάου

DSC_3615

Ανάβουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει πηκτή κρέμα.

Ρίχνουμε την κρέμα πορτοκαλιού πάνω την κρύα κρέμα .

Αφήνουμε το γλυκό να χλιάνει και το βάζουμε στο ψυγείο.

DSC_3626

Καλή Επιτυχία!!!!!!!!

Υ.Γ. Μπορείτε να βάλετε ότι χυμό θέλετε εγώ θα πρότεινα ανανά ή λεμόνι.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με τι μπορώ ν'αντικαταστήσω το ζαχαρούχο
επειδή μ'ενοχλεί η μυρωδιά του ;

Mia είπε...

Εκπληκτική συνταγή! Ευχαριστούμε! Πρέπει οπωσδήποτε να τη δοκιμάσω!

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...