translation

Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2010

Μοσχαρίσια γλώσσα στιφάδο

Pin It

Φάε τη “γλώσσα” σου…

P1020370

Υλικά
1 γλώσσα μοσχαρίσια
1 1/2 κιλό κρεμμύδια (αν θέλετε για στιφάδο τα μικρά)
3 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
1 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
1/4 κ. γ. μπαχάρι τριμμένο
1 κούπα σάλτσα ντομάτας
1 κούπα από το ζωμό που βράσαμε τη γλώσσα
λίγο λάδι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε την γλώσσα ώσπου να μαλακώσει.

P1020355

Τη βγάζουμε από την κατσαρόλα την αφήνουμε να κρυώσει
και την ξεφλουδίζουμε.

P1020360

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες,βάζουμε τη γλώσσα και
όλα τα υπόλοιπα υλικά στην γάστρα.

P1020361

P1020369

Σκεπάζουμε τη γάστρα με το καπάκι και μαγειρεύουμε στους 200 βαθμούς μέχρι
να μαλακώσει καλά το κρέας,περίπου 45 λεπτά.

P1020370_thumb[75]

Καλή Επιτυχία!!!!

Αν θέλετε μπορείτε να τσιγαρίσετε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και να τα ρίξετε μέσα.
Επίσης αν έχετε πήλινη γάστρα θα ήταν ακόμη καλύτερα να φτιάξετε το φαγητό εκεί.

Η συνταγή και οι φωτογραφίες είναι της μανούλας μου!!!

3 σχόλια:

Κρασοπατήρ είπε...

Εβίβα :)

Άντζελα είπε...

Kαλημέρα!
Πόσα χρόνια έχω να φάω γλώσσα ούτε που θυμάμαι.
Εμείς την τρώγαμε βραστή σούπα με μπόλικο λεμόνι.
Αυτό το στιφάδο όμως με τα κρεμμύδια μου έχει κάψει τα μάτια και έχω και πήλινη γάστρα και κρασί απο το χωριό.Ελπίζω να μην βαρεθώ και να την φτιάξω!
Και πάλι καλημέρες!

Ανώνυμος είπε...

Αυτο το φαγητο Μαργαριτα μου το κανει η γιαγια μου!με περιπου παρομοιο τροπο αλλα προσθετει και μαυρες ελιες μεσα!τι να πω για να το περιγραψω;ειναι delikatessen που τα λενε και εδω!!γεια στα χερακια της μαμας σου!!
Φιλικα,Αννα Μαρια

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...