translation

Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010

Μελομακάρονα

Pin It
Χριστούγεννα χωρίς μελομακάρονα γίνεται;
Δεν γίνεται…

DSC00838



Υλικά2 νεροπότηρα καλαμποκέλαιο
1 νεροπότηρο χυμό πορτοκάλι
1/2 φλ. καφέ κονιάκ
1 φακελάκι μπέικιν
1 κ.γ. σόδα
1 κ.γ κανέλα
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
7 φλ. τσαγιού αλεύρι (όχι φαρίνα ή αυτό που φουσκώνει μόνο του)
ξύσμα από 1 λεμόνι ή πορτοκάλι
για το σιρόπι
3 1/2 ποτήρια νερό
3 1/2 ποτήρια ζάχαρη
2 κ.σ.μέλι
1 ξυλάκι κανέλας
7 καρφιά γαρύφαλλο
ΕκτέλεσηΠροθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 πάνω κάτω (= το σύμβολο του φούρνου)
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί,
DSC00825
και τα ζυμώνουμε καλά.
DSC00826
Πλάθουμε σε μικρά σουτζουκάκια λίγο φουσκωτά όχι πλακέ.
DSC00827
Τα βάζουμε στο φούρνο και τα ψήνουμε για 20 λεπτά.
DSC00832
Βάζουμε το σιρόπι να βράσει (όλα τα υλικά μαζί).
DSC00830
Βγάζουμε τα μελομακάρονα τα αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσουν και τα βουτάμε για 30 δεύτερα με 1 λεπτό στο σιρόπι που βράζει.
DSC00831
Τα βγάζουμε σε πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω καρύδια.
DSC00837
                            Καλή Επιτυχία!!!
ΤΙΡ
Μην τα κάνετε πολύ μεγάλα γιατί φουσκώνουν αρκετά.
Οι χρόνοι πρέπει να είναι ακριβείς.
Εγώ τα σιροπιάζω  για 30 δεύτερα,επειδή είναι ζεστά μαλακώνουν αλλά όταν κρυώσουν μετά σφίγγουν μη τα φοβηθείτε.
Την συνταγή μάς την έστειλε η φίλη Γεωργία και είναι από ζαχαροπλαστείο της Καβάλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...