translation

Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2011

Πηλμένια

Pin It

Καταπληκτική Παραδοσιακή Ποντιακή συνταγή

Κάτι αντίστοιχο με τα τορτελινια!!!!

DSC02452

Υλικά

Ζύμη

Αλεύρι για όλες στις χρήσεις

2 αυγά

2 κούπες νερό

λίγο αλάτι

Γέμιση

1/2 κιλό κιμά

1 μεγάλο  τριμμένο κρεμμύδι

αλάτι, πιπέρι,

Για το βράσιμο

Νερό

(αν θέλετε ένα κύβο)

100γρ φρέσκο βούτυρο

Εκτέλεση

Για την ζύμη

Ανακατεύουμε όλα τα  υλικά μαζί προσθέτοντας το αλεύρι , ώσπου η ζύμη μας να μην κολλάρει στα χεριά και να είναι ελαστική, την αφήνουμε για 10-15 λεπτά να ξεκουραστεί,

Για την γέμιση

Ανακατεύουμε όλα τ α υλικά μαζί  και τα ζυμώνουμε καλά.

DSC02440

Συναρμολόγηση

Κόβουμε την ζύμη στα 4,

DSC02442

DSC02443

ανοίγουμε ένα φύλλο με παχος 2-3 χιλ. όχι πιο χοντρό (γιατί με το βράσιμο φουσκώνουν)

DSC02445

αλευρώνουμε την σιδερένια επιφάνεια με τις κυψέλες ,

DSC02446

βάζουμε επάνω το φύλλο και σε κάθε κυψέλη βάζουμε λίγο κιμά,

DSC02449

τραβάμε τα πλαϊνά που έχουν περισσέψει και κλείνουμε την επιφάνεια τον κυψελών., ρίχνουμε πάλι από πάω λίγο αλεύρι και πιέζουμε με τον πλάστη να χωριστούν.

DSC02450

DSC02451

Αν έχετε το εργαλείο, πάρτε ένα φλιτζανάκι του καφέ βαλτέ λίγο κιμά και κάντε το το τον τρόπο

που δείχνουμε παρακάτω.

DSC02456

DSC02457

DSC02458

DSC02459

DSC02460

Τα βάζουμε σε ένα πιάτο στην κατάψυξη για 1 ώρα (έπειτα αν θέλουμε τα βάζουμε σε σακουλάκια και τα αφήνουμε στην κατάψυξη αν όχι τα μαγειρευτούν)

DSC02454

Μαγείρεμα

Βάζουμε νερό να βράσει με λίγο αλάτι και αν θέλετε ένα κύβο, έπειτα προσθέτουμε τα πηλμενια

DSC02461

όχι όλα γιατί πρώτον είναι παρά πολλά και δεύτερο φουσκώνουν και περνούν το διπλάσιο μέγεθος τους) προσοχή η κατσαρόλα να είναι βαθιά, μετά από 7-10 λεπτά δοκιμάζουμε να δούμε αν έχει γίνει ο κιμάς, τα στραγγίζουμε,

DSC02462

σε ένα μπρίκι λιώνουμε 100 γ βούτυρο και τα περιχύνουμε,

DSC02463

                         Καλή Επιτυχία!!!

DSC02464

Υ.Γ. Γεμίζονται επίσης και με τυρί, αν τα κάνετε σαν τα τετράκλινα βγαίνουν πιο λίγα κομμάτια αλλά μεγάλα, αν θέλετε πρόσθετε τυρί από παν όταν μαγειρευτούν.

Η συνταγή και η εκτέλεση είναι την φίλης Νάντιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...