Παραδοσιακή μικρασιατική συνταγή !!!
Υλικά για 4 άτομα
1 κον κασέ ) ή 2 (ντομάτες τριμμένες)
λίγο λάδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 χούφτα μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
1 κ.γ. ζάχαρη
1 1/2 κούπα ρύζι για πιλάφι
3 κούπες νερό
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι , μόλις κάψει προσθέτουμε την ντομάτα τα μπαχαρικά και την ζάχαρη να τσιγαριστεί,
όταν πιει όλα τα υγρά της, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το ρίχνουμε να “τσιγαριστεί” με την σάλτσα ντομάτας ,
προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό,
ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε το νερό και περιμένουμε να βράσει,
μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά στο 1/3 της δύναμης της, προσθέτουμε το ρύζι και το αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσει,
Μόλις μαλακώσει κλείνουμε το μάτι, το αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε με κλειστό καπάκι για 10 λεπτά να φουσκώσει.
Καλή Επιτυχία!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου