translation

Τρίτη, 3 Απριλίου 2012

Νηστίσιμη Μπουγάτσα

Pin It
Πλάκα με κάνεις……..
DSC02981
Υλικά
4 φλιτζάνια  νερό
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
5 βανίλιες
Ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
2 φύλλα σφολιάτας
2 κ.σ μαργαρίνη
Εκτέλεση
Βράζουμε  το νερό με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη
DSC02963
Προσθέστε το σιμιγδάλι, βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Ανακάτεψε καλά να δέσει η κρέμα.
DSC02964

Κατεβάστε από τη φωτιά και πρόσθεσε τη μαργαρίνη, φροντίζοντας να πάει παντού στην κρέμα
DSC02971

Σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί  στρώσε το ένα φύλλο σφολιάτας Απλώστε από πάνω την κρέμα να πάει παντού,
DSC02972

Στη συνέχεια στρώστε και το δεύτερο φύλλο, διπλώνοντας τις άκρες.
DSC02973 (2)
  ψήνουμε στους 180  για μισή ώρα ή μέχρι να πάρει χρώμα η σφολιάτα
DSC02975
Πασπάλισε με ζάχαρη και κανέλα και άφησε να κρυώσει καλά πριν σερβίρεις
DSC02978
             Καλή Επιτυχία!!!!!!!!
Υ.Γ. Εμάς δε μας αρέσει το λεμονί ,αν θέλετε μπορείτε να βάλετε πορτοκαλί ή ότι ξύσμα σας αρέσει
πηγή

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

H sfoliata exei voutyro!!!!!!
den einai nhstisimh!!!!!

peps είπε...

αυτό ήθελα να πω!!!
πλάαακα με κάανεις?????
και όμως φαίνεται ..ακαταμάχητη!!!

Ανώνυμος είπε...

ω!ω!καλα!αυριο πρωι πρωι παω για υλικα!υπεροχη!!!!ευχαριστουμε!καλη νυχτα!
...irida...

eleni είπε...

Πωπωπω... τέλεια!!!!!!!!! Αγαπώ ΓΙΑ...

margarita είπε...

εγω βρηκα νηστησιμη σφολιατα με φυτικα ελαια καποιες εχουν και αυγο απο τον Βεροπουλο αν πας θα δεις εχει

Ρουλα Σμαραγδενια είπε...

Αχ!!!! κορίτσια απο σπίτι....τι μου θυμήσατε με το πλακα με κάνεις;;;; την πατρίδα ...χα..χα.. η μπουγάτσα ακαταμάχητη..θα φιαχτεί επιγοντως... σουπερ!!!!! μπραβο σας...φιλακια.. πολλά..

tea with hazel είπε...

oh my goodness..bougatsa is one of my favourite greek sweets..it looks fabulous..

Κολληματίας είπε...

Επειδη δε νηστευω , μπορω αντι για βιταμ να βάλω βούτυρο? Γενικά τι άλλο θα μπορούσα να προσθεσω ?

margarita είπε...

μπορεις να κανεις μια κανονικη μπουγατσα υπαρχουν πολυ καλες συνταγες στο blog

Κολληματίας είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
kathycallie είπε...

Εφυγε για την Κυριακή που έχω καλέσει κάτι φίλους για καφέ και νηστεύουν. Σούπερ!Callie by Anthomeli

Eva είπε...

Είναι και μεσημέρι και πεινάμε, τι μας κάνεις
επιτέλους,δεν μπορούμε να κάνουμε και λίγη δίαιτα
με εσάς εδώ, τρέχω για υλικά..............
Ευχαριστούμε!

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα! Εκανα την μπουγατσα, ολα πολυ καλα αλλα δεν ξεπαγωσα τηνσφολιατα ξεχασα και τωρα ειναι πανω απο σαραντα λεπτα στον φουρνο και δε λεει με τιποτα να παρει λιγο χρωμα. Ποσο μεγαλη βλακεια εκανα???

margarita είπε...

http://www.kanaki.gr/?pname=ProductView&prod=4&la=1
Νηστησιμη σφολιατα γιατι παντα υπαρχουν και οι αντιδραστικοι

margarita είπε...

Kala πως την απλωσες παγωμενη /? νομιζω αυτο δε γινετε

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΜΕ ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΚΑΝΕΛΙΤΣΑ.ΤΕΛΕΙΑ ΤΑΡΤΑ!!

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα!!!Σας παρακολουθώ πολύ καιρό σχεδόν από την πρώτη σας ανάρτηση!!Όσες συνταγές έχω προσπαθήσει να φτιάξω στέφτηκαν με απόλυτη (χιχιιχ) επιτυχία!!!!Λοιπόν μπήκα και εγώ στον πειρασμό και έφτιαξα αυτή την μιαμ μιαμ μπουγάτσα! Απλά δεν έβαλα φυτίνη διότι δεν είναι νηστίσιμη (έτσι τουλάχιστον κυκλοφορεί) την αντικατέστησα με λαδάκι και έφτιαξα την σφολιατίτσα της Αλεξάνδρας (ανάρτηση 22 Φεβρουαρίου 2010) και έγινε σούπερρρ!!!
Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια
Φιλάκια Πετρούλα

Effie's Sweet Home Designs είπε...

Α! ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ!
ΜΠΡΑΒΟ ΚΙΚΗ ΜΟΥ!

kathycallie είπε...

Κορίτσια μου να σας ευχαριστήσω για αυτή την συνταγή. Τελικά την έκανα και με έβγαλε ασπροπρόσωπη την Κυριακή. Θα έτρωγαν και το ταψί σε λίγο. Να έχετε μια καλή Μεγάλη Εβδομάδα και περάστε και για βραβειάκι. Φιλιά. Callie by Anthomeli

nopoula είπε...

Mαργαρίτα με άριστα το 10 αυτή η μπουγάτσα παίρνει...20!!!!!!!!!!
Τέλεια έγινε!!!!

Ανώνυμος είπε...

α ρε ττοιες νοστιμιες μονο η θεσσαλονικη μας βγαζει!!! =)
θα ηθελα να κνω μια ερωτηση.... θα μπορουσα να αντικαταστησω τη σφολιατα με φυλλο για πιτες?...
ευχαριστω....=)

margarita είπε...

Καλησπερα,
αν εννοιες το σπιτικο φυλλο, να το κανεις φυσικα και μπορεις, αν θελεις μπορεις να βαλεις φυλλα κρουστας εχει πιο τραγανό αποτέλεσμα

Ανώνυμος είπε...

ευχαριστω πολυ.....
αλλα τελικα διστασα και την εκανα με φυλλο σφολιατας.... η κρεμα γινετε απιστευη με ξυσμα πορτοκαλιου ενω προσθεσα και μια ιδεα κανελα και γαρυφαλλο.....ειναι πραγματικα υπεροχη.... και παλι ευχαριστω.... =)

Ανώνυμος είπε...

http://www.xrisizimi.gr/index.asp?a_id=130 Νηστίσιμη σφολιάτα!

Μυρτώ είπε...

Πραγματικά πολύ καλή, την έκανα χθες και έχει μείνει ήδη ελάχιστη.., με ξύσμα λεμονιού, λίγη κανέλα και γαρύφαλλο στην κρέμα, μας άρεσε πολύ.

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...