Πλάκα με κάνεις……..

Υλικά
4 φλιτζάνια νερό
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
5 βανίλιες
Ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
2 φύλλα σφολιάτας
2 κ.σ μαργαρίνη
Εκτέλεση
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη

Προσθέστε το σιμιγδάλι, βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Ανακάτεψε καλά να δέσει η κρέμα.

Κατεβάστε από τη φωτιά και πρόσθεσε τη μαργαρίνη, φροντίζοντας να πάει παντού στην κρέμα

Σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί στρώσε το ένα φύλλο σφολιάτας Απλώστε από πάνω την κρέμα να πάει παντού,

Στη συνέχεια στρώστε και το δεύτερο φύλλο, διπλώνοντας τις άκρες.

ψήνουμε στους 180 για μισή ώρα ή μέχρι να πάρει χρώμα η σφολιάτα

Πασπάλισε με ζάχαρη και κανέλα και άφησε να κρυώσει καλά πριν σερβίρεις

Καλή Επιτυχία!!!!!!!!
Υ.Γ. Εμάς δε μας αρέσει το λεμονί ,αν θέλετε μπορείτε να βάλετε πορτοκαλί ή ότι ξύσμα σας αρέσει
πηγή
Υλικά
4 φλιτζάνια νερό
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
5 βανίλιες
Ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
2 φύλλα σφολιάτας
2 κ.σ μαργαρίνη
Εκτέλεση
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη
Προσθέστε το σιμιγδάλι, βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Ανακάτεψε καλά να δέσει η κρέμα.
Κατεβάστε από τη φωτιά και πρόσθεσε τη μαργαρίνη, φροντίζοντας να πάει παντού στην κρέμα
Σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί στρώσε το ένα φύλλο σφολιάτας Απλώστε από πάνω την κρέμα να πάει παντού,
Στη συνέχεια στρώστε και το δεύτερο φύλλο, διπλώνοντας τις άκρες.
ψήνουμε στους 180 για μισή ώρα ή μέχρι να πάρει χρώμα η σφολιάτα
Πασπάλισε με ζάχαρη και κανέλα και άφησε να κρυώσει καλά πριν σερβίρεις
Καλή Επιτυχία!!!!!!!!
Υ.Γ. Εμάς δε μας αρέσει το λεμονί ,αν θέλετε μπορείτε να βάλετε πορτοκαλί ή ότι ξύσμα σας αρέσει
πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου