translation

Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013

Τουρσί μελιτζάνα με λάχανο και καρότο

Pin It Μπορώ να τρώω μόνο αυτό μέρες …
από τα αγαπημένα μου τουρσιά.
τουρσι
Υλικά
1 κιλό μικρές μελιτζάνες
1 άσπρο λάχανο
4-5 καρότα μεγάλα
1 ματσάκι μαϊντανό
6-7 φύλλα σέλινο
3-4 σκελίδες σκόρδο
ξύδι
λάδι
αλάτι
πιπέρι
Συνταγή
Πλένουμε τις μελιτζάνες , τις χαράζουμε την μέση χωρίς όμως να περνάει από την άλλη  πλευρά το μαχαίρι. Βάζουμε τις μελιτζάνες σε μια κατσαρόλα και τις σκεπάζουμε με ξύδι. Τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν όχι πολύ ίσα τα μπορούμε να τις τρυπήσουμε με το πιρούνι.
Τις βάζουμε σε σουρωτήρι και τις  αφήνουμε όλο το βράδυ να στραγγίξουν.
DSC05820
Σε ένα βαθύ μπολ τρίβουμε το λάχανο στο ρεντέ ή το κόβουμε λεπτά με το μαχαίρι.
Τρίβουμε το καρότο στο ρεντέ.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό , το σκόρδο και το σέλινο.
Τα ρίχνουμε στο λάχανο ανακατεύουμε , προσθέτουμε λάδι, ξύδι, αλάτι και λίγο πιπέρι.
DSC05821
Τα αφήνουμε όλο το βράδυ τα μαραθεί.
Την επόμενη μέρα ανοίγουμε την σχισμή από την μελιτζάνα βάζουμε μέσα το μείγμα του λάχανου.
DSC05822
DSC05823
Βάζουμε το γεμιστό μελιτζανάκι σε ένα δοχείο, τοποθετούμε το ένα πάνω από το άλλο, όταν γεμίσει το δοχείο, συμπληρώνουμε με λάδι και το καπακώνουμε.
DSC06209
Το διατηρούμε σε δροσερό μέρος για αρκετές βδομάδες.
                   Καλή Επιτυχία!!!!

Η συνταγή είναι της Βασιλική Μανώλη
Δε γράφω ποσότητες σε όλα τα υλικά γιατί είναι θέμα γούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...