Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Κορμός ριγέ

Πολύ της μόδας!!!
DSC_0667 

Υλικά
1 1/2 πακέτο πτι μπερ
250 γρ. βούτυρο αγελάδος
1 1/2 φλ.τσαγιού άχνη ζάχαρη
1 αυγό
3 κ.σούπας κακάο
2 βανίλιες
Συνταγή
Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη, το αυγό και τις βανίλιες να γίνουν μια αφράτη κρέμα.
DSC_0634 
Χωρίζουμε την κρέμα βούτυρο στην μέση κρατάμε την μισή στην άκρη και στην άλλη μίση ρίχνουμε το κακάο και ανακατεύουμε.
DSC_0635
Βάζουμε σε ποτήρι γάλα.
Βουτάμε τα μπισκότα στο γάλα
DSC_0636 
και τα αλείφουμε με μια λεπτή σχετικά στρώση κακάο,

 DSC_0638
βουτάμε το επόμενο και το αλείφουμε με την κρέμα βουτύρου.
DSC_0639

Συνεχίζουμε αυτήν την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα μπισκότα
 DSC_0640
Με το μείγμα που έμεινε αλείφουμε την επιφάνεια των μπισκότων.
DSC_0643
τυλίγουμε τον κορμό με μια λαδόκολλά και τον βάζουμε στην κατάψυξη. Τον βγάζουμε μετά από 2-3 ώρες και τον κόβουμε διαγώνια για να φανούν οι ρίγες.
DSC_0659

Καλή Επιτυχία!!!!
Υ.Γ. Αν θέλετε  τραγανά  τα μπισκότα μη τα βουτάτε στο γάλα, η γιαγιά μου τα βουτούσε και αν δε το έκανα δε θα τελειώναμε ποτέ το γλυκό….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...