Το συκώτι
πιο gourme από ποτέ!!!
Υλικά
700γρ συκώτι μοσχαρίσιο
λάδι
Για τα κρεμμύδια
Αν είναι λευκά
1 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
1 κ.σούπας σκόρδο σε σκόνη
1 κ.γλυκού θυμάρι
1 κ.γλυκού αλάτι
1/2 κ.γλυκού ζάχαρη
2 κ.σούπας βούτυρο
1 κ.σούπας ηλιέλαιο
1/4 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
Αν είναι κόκκινα
1 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
1 κ.γλυκού αλάτι
1/2 κ.γλυκού ζάχαρη
2 κ.σούπας βούτυρο
1 κ.σούπας ηλιέλαιο
1 κ.σούπας ξύδι μπαλσαμικο
Συνταγή
Βάζουμε το τηγάνι στο μάτι σε πολύ χαμηλή φωτιά, (αν είναι η μέτρηση μέχρι το 9 θα το βάλετε στο 2) βάζετε μέσα το βούτυρο και το λάδι να λιώσει,
Ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια και τα ανακατεύουμε κατά διαστήματα για 10 λεπτά.
Μετά τα 10 λεπτά ρίχνουμε το αλάτι, την ζάχαρη, το σκόρδο, το θυμάρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 50 λεπτά.
Δυναμώνουμε την φωτιά σε μέτρια προς δυνατή μέχρι να ροδίσουν καλά τα κρεμμύδια και σβήνουμε με το κρασί.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να σωθούν τα υγρά.
Αν το κάνετε με κόκκινα κρεμμύδια θα τα σβήσετε με την ιδία ποσότητα νερού και στο τέλος αφού σβήσετε το μάτι θα ρίξετε το μπαλσαμικο και θα ανακατεύετε.
Συκώτι
Βάζετε το συκώτι μέσα στο γάλα μια ώρα πριν το μαγειρέψετε,
Εγώ το έκανα στην σχάρα το αλατοπίπερωσα, το λάδωσα ελαφρά να μην κολλάει και το έψησα στην σχάρα.
Εσείς αν θέλετε αλατοπιπερωστε το αλευρώστε το ελαφρά και τηγανίστε τε το μέχρι να πάρει μια καφέ σκούρα απόχρωση.
Το σερβίρετε με ρύζι ή μακαρόνια.
Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!!!
πιο gourme από ποτέ!!!
Υλικά
700γρ συκώτι μοσχαρίσιο
λάδι
Για τα κρεμμύδια
Αν είναι λευκά
1 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
1 κ.σούπας σκόρδο σε σκόνη
1 κ.γλυκού θυμάρι
1 κ.γλυκού αλάτι
1/2 κ.γλυκού ζάχαρη
2 κ.σούπας βούτυρο
1 κ.σούπας ηλιέλαιο
1/4 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
Αν είναι κόκκινα
1 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
1 κ.γλυκού αλάτι
1/2 κ.γλυκού ζάχαρη
2 κ.σούπας βούτυρο
1 κ.σούπας ηλιέλαιο
1 κ.σούπας ξύδι μπαλσαμικο
Συνταγή
Βάζουμε το τηγάνι στο μάτι σε πολύ χαμηλή φωτιά, (αν είναι η μέτρηση μέχρι το 9 θα το βάλετε στο 2) βάζετε μέσα το βούτυρο και το λάδι να λιώσει,
Ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια και τα ανακατεύουμε κατά διαστήματα για 10 λεπτά.
Μετά τα 10 λεπτά ρίχνουμε το αλάτι, την ζάχαρη, το σκόρδο, το θυμάρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 50 λεπτά.
Δυναμώνουμε την φωτιά σε μέτρια προς δυνατή μέχρι να ροδίσουν καλά τα κρεμμύδια και σβήνουμε με το κρασί.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να σωθούν τα υγρά.
Αν το κάνετε με κόκκινα κρεμμύδια θα τα σβήσετε με την ιδία ποσότητα νερού και στο τέλος αφού σβήσετε το μάτι θα ρίξετε το μπαλσαμικο και θα ανακατεύετε.
Συκώτι
Βάζετε το συκώτι μέσα στο γάλα μια ώρα πριν το μαγειρέψετε,
Εγώ το έκανα στην σχάρα το αλατοπίπερωσα, το λάδωσα ελαφρά να μην κολλάει και το έψησα στην σχάρα.
Εσείς αν θέλετε αλατοπιπερωστε το αλευρώστε το ελαφρά και τηγανίστε τε το μέχρι να πάρει μια καφέ σκούρα απόχρωση.
Το σερβίρετε με ρύζι ή μακαρόνια.
Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου