Όταν ήμουν μικρή και πηγαίναμε στην φίλη μου την Βάσω
πάντα η μαμά της μας έκανε πεϊνιρλί
Πραγματικά δεν έχω φάει ωραιότερα !!!!
Η συνταγή της κυρία Χριστίνας θα σας αρέσει σίγουρα.
Υλικά
1 κιλο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1γιαουρτι αγελαδίτσα
1 φλυτ.καφέ λαδί
1 κ.γλυκού αλάτι
1 1/4 κούπα του Νες χλιαρό νερό
60γρ.μαγιά
κασέρι τριμμένο
μπέικον σε λωρίδες
Συνταγή
Λιώνουμε την μαγιά με το χλιαρό νερό,

ρίχνουμε το αλάτι το λαδί γιαούρτι και λίγο λίγο το αλεύρι.

Η ζύμη πρέπει να γίνει ούτε σκληρή ούτε μαλακή αλλά μέτρια

Την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε στην άκρη να διπλασιάσει τον όγκο της

Την χωρίζουμε σε 10μπαλακια (δηλ.10 πεϊνιρλί
) ανοίγουμε τα μπαλάκια με τον πλάστη σε μακρόστενα φύλλα ,

βάζουμε στο κέντρο το ζαμπόν και το τριμμένο κασέρι και τα ενώνουμε.

Τοποθετούμε τα πειρνιλί σε ένα ταψάκι που έχουμε λαδώσει ή έχουμε βάλει λαδόκολλα,
Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.

Καλή Επιτυχία
Υ.Γ Εγώ έκανα 20 περίπου μπαλάκια γιατί βγαίνουν πολύ μεγάλα τα πειρνιλί, Μπορείτε επίσης να τα ετοιμάσετε και να τα βάλετε κατάψυξη χωρίς να τα ψήσετε
πάντα η μαμά της μας έκανε πεϊνιρλί
Πραγματικά δεν έχω φάει ωραιότερα !!!!
Η συνταγή της κυρία Χριστίνας θα σας αρέσει σίγουρα.

Υλικά
1 κιλο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1γιαουρτι αγελαδίτσα
1 φλυτ.καφέ λαδί
1 κ.γλυκού αλάτι
1 1/4 κούπα του Νες χλιαρό νερό
60γρ.μαγιά
κασέρι τριμμένο
μπέικον σε λωρίδες
Συνταγή
Λιώνουμε την μαγιά με το χλιαρό νερό,

ρίχνουμε το αλάτι το λαδί γιαούρτι και λίγο λίγο το αλεύρι.

Η ζύμη πρέπει να γίνει ούτε σκληρή ούτε μαλακή αλλά μέτρια

Την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε στην άκρη να διπλασιάσει τον όγκο της

Την χωρίζουμε σε 10μπαλακια (δηλ.10 πεϊνιρλί
) ανοίγουμε τα μπαλάκια με τον πλάστη σε μακρόστενα φύλλα ,

βάζουμε στο κέντρο το ζαμπόν και το τριμμένο κασέρι και τα ενώνουμε.

Τοποθετούμε τα πειρνιλί σε ένα ταψάκι που έχουμε λαδώσει ή έχουμε βάλει λαδόκολλα,
Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.

Καλή Επιτυχία
Υ.Γ Εγώ έκανα 20 περίπου μπαλάκια γιατί βγαίνουν πολύ μεγάλα τα πειρνιλί, Μπορείτε επίσης να τα ετοιμάσετε και να τα βάλετε κατάψυξη χωρίς να τα ψήσετε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου