translation

Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014

Πεϊνιρλί

Pin It
Όταν ήμουν μικρή και πηγαίναμε στην φίλη μου την Βάσω
πάντα η μαμά της μας έκανε πεϊνιρλί
Πραγματικά δεν έχω φάει ωραιότερα !!!!
Η συνταγή της κυρία Χριστίνας  θα σας αρέσει σίγουρα. DSC_2357

Υλικά
1 κιλο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1γιαουρτι αγελαδίτσα
1 φλυτ.καφέ λαδί
1 κ.γλυκού αλάτι 
1 1/4 κούπα του Νες χλιαρό νερό
60γρ.μαγιά
κασέρι τριμμένο
μπέικον σε λωρίδες
Συνταγή
Λιώνουμε την μαγιά με το χλιαρό νερό,
DSC_0793
ρίχνουμε το αλάτι το λαδί γιαούρτι και λίγο λίγο το αλεύρι.
DSC_0794
Η ζύμη πρέπει να γίνει ούτε σκληρή ούτε μαλακή αλλά μέτρια
DSC_0796
Την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε στην άκρη να διπλασιάσει τον όγκο της
DSC_0797
Την χωρίζουμε σε 10μπαλακια (δηλ.10 πεϊνιρλί
 ) ανοίγουμε τα μπαλάκια με τον πλάστη σε μακρόστενα φύλλα ,
DSC_0799
βάζουμε στο κέντρο το  ζαμπόν και το τριμμένο κασέρι και τα ενώνουμε.
DSC_2347
Τοποθετούμε τα πειρνιλί σε ένα ταψάκι που έχουμε λαδώσει ή έχουμε βάλει λαδόκολλα,
Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
DSC_2367
Καλή Επιτυχία
Υ.Γ Εγώ έκανα 20 περίπου μπαλάκια γιατί βγαίνουν πολύ μεγάλα τα πειρνιλί, Μπορείτε επίσης να τα ετοιμάσετε και να τα βάλετε κατάψυξη χωρίς να τα ψήσετε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...