translation

Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017

CHILLI CON CARNE

Pin It
Αυτή η συνταγή είναι για αυτούς που τρώνε καυτερά.
Πάραυτα αξίζει να την δοκιμάσετε γιατί είναι πολύ ιδιαίτερη.
DSC_3710
Υλικά
1 κ. σούπας ελαιόλαδο
3 κ. σούπας πολτός σκόρδου
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 μικρή κόκκινη καυτερή πιπεριά
500 γρ. Κιμά μοσχαρίσιο
1 κ.γλυκού πιπέρι καγιέν ή σκόνη τσίλι
2 κ. σούπας σκόνη πάπρικας καυτερή
1½ κ. γλυκού κύμινο
1 κ. σούπας σκόνη σκόρδου
1 κ. σούπας φρέσκο βουτύρου
½ κ. σούπας ζάχαρη
3 κ.σουπας πολτό ντομάτας
1 κον κασέ κουτί
1 κονσέρβα φασόλια
¾ φλιτζάνι νερό
Αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι, τα σοτάρουμε περίπου για 1 λεπτό
DSC_3703
Έπειτα προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2 λεπτά ακόμη.
Ανεβάζουμε την θερμοκρασία στο μέγιστο και προσθέτουμε τον κιμά. Τον μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει.
DSC_3705
Προσθέτουμε πιπέρι καγιέν η τσίλι , το κύμινο, την πάπρικα και την σκόνη σκόρδου.
DSC_3706
Συνεχίζουμε το μαγειρεμα μέχρι ο κιμάς να γίνει καφέ από τα μπαχαρικά.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και το σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
DSC_3708
Σερβίρετε με πουρέ ή ρύζι.
DSC_3717
Καλή επιτυχία!!!!!!
Πηγή

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα, τρελαίνομαι για chilli con carne και μου θυμίζει την εποχή που το δοκίμασα πρώτη φορά. Ήμουν φοιτήτρια στο Λονδίνο και το έφαγα με ψητή πατάτα. Ήταν τέλειο και έγινε το αγαπημένο μου γρήγορο γεύμα.
Ήθελα να σε ρωτήσω όμως τι εννοείς όταν λες 3 πολτός σκόρδου και 1 πιπέρι καγιέν. Εννοείς κουταλιές σούπας, γλυκού ή κάτι άλλο;

AgapameAnDolmas είπε...

τελειοοοο!! μ αρεσιε αν το βαζω κ σε αραβικες πιτες για σαντουιτς !!

Μαργαρίτα είπε...

Καλησπέρα
το διορθώσα καποιες λέξεις
χάνοντε με τον ορθογραφικό έλεγχο.
χιλια συγνωμμή!!

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...