Τετάρτη, 8 Απριλίου 2020

Κουλουράκια βανίλιας


Τι να πω για αυτή την συνταγή. Την βρήκα σε ένα αρκετά παλιό περιοδικό ζαχαροπλαστικής Dolce του σεφ Β. Δρίσκα.. Αυτά τα κουλουράκια με ταξίδευσαν στη παιδική μου ηλικία, μου θύμισαν τα κουλουράκια που έπαιρνε η γιαγιά μου και εμείς τα βουτούσαμε στο καφέ πόσες ανάμνησης μπορεί να σου ξυπνήσει ένα γλυκό. 

Υλικά

750 γρ αλεύρι γοχ

3 αυγά

250 γρ βούτυρο γάλακτος

300γρ ζάχαρη άχνη

190 γρ γάλα

Ξύσμα από ένα λεμόνι

2 βανίλιες

1 φακελάκι μπέικιν

 1 αυγό για το άλειμα

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μιξέρ τα την ζάχαρη με το βούτυρο τις βανίλιες και το ξύσμα μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.

 Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, το γάλα και το μπεικιν.

 



Ρίχνουμε το αλεύρι σε μικρές ποσότητες και ζυμώνουμε με απαλές κινήσεις.

 

Αφήνουμε την ζύμη ½ ώρα στο ψυγείο

Αλευρώνουμε τα χέρια μας και πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε.

Χτυπάμε το αυγό με 2-3 κ. σούπας νερό και αλείφουμε τα κουλουράκια.

 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνου στους 180 βαθμούς στον αέρα περίπου για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

 

Καλή Επιτυχία!!!!!!! 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...